
Erkan Taş Başpehlivanlık Unvanını Kazandı
Çorum'un Osmancık ilçesinde gerçekleşen Pırlanta Pirinç Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen Yağlı Pehlivan Güreşleri, büyük bir heyecana sahne oldu. Bu yılki güreşlerde Erkan Taş, başpehlivanlık unvanını elde etti.
Katılımcılar ve Final Mücadelesi
Osmancık Belediyesi tarafından organize edilen güreşlerde toplam 750 sporcu mücadele etti. Bu katılımcıların 32'si başpehlivan statüsünde yer aldı. Final karşılaşmasında Erkan Taş, Bekir Eryücel ile karşı karşıya geldi ve başarılı bir performans sergileyerek rakibini mağlup etti.
Üçüncülüğü Paylaştılar
Güreşlerde üçüncülüğü ise Mustafa Taş ve Serhat Elvan paylaştı. Hem izleyicilere hem de katılımcılara unutulmaz anlar yaşatan bu etkinlik, geleneksel Türk sporunun yaşatılmasına katkı sağladı.
Ağalık İhalesi
Güreşlerin ağalık ihalesini 5 milyon 19 bin lira ile iş insanı Yasin Akça kazandı.
Ödül Töreni
Dereceye giren pehlivanlara ödüllerinin takdim edildiği törene; MHP Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı, Osmancık Kaymakamı Furkan Duman ve Belediye Başkanı Ahmet Gelgör katıldı. Bu özel etkinlik, bölgedeki spor camiasında güçlü bir etki bıraktı.
Çorum'un Osmancık ilçesinde Pırlanta Pirinç Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne 32'si başpehlivan olmak üzere 750 sporcu katıldı.