Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu 6. Zirvesi'nde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da gerçekleştirilen Avrupa Siyasi Topluluğu 6. Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan, zirve kapsamında önemli görüşmelerde bulundu.
Karşılama ve İlk Temaslar
Erdoğan, zirvenin yapıldığı İskender Bey Meydanı'nda Arnavutluk Başbakanı Edi Rama tarafından karşılandı. Başbakan Rama, Erdoğan'a zirvenin oturumlarının yapılacağı Opera Binası'na kadar eşlik etti.
Önemli Açıklamalar
Basın mensuplarının, Rusya-Ukrayna görüşmeleriyle ilgili yönelttiği bir soruya Erdoğan, "Kardeşimle (Edi Rama) beraber, Arnavutluk'tan tüm dünyaya barışı seslendireceğiz." şeklinde cevap verdi.
Liderlerle Buluşma
Opera Binası'nda gerçekleştirilen zirve oturumları öncesinde Erdoğan, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev gibi birçok liderle kısa süreli sohbet etti.
Açılış Programında Öne Çıkanlar
Zirvenin açılışında Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile birlikte yer aldı. Açılış sonrasında, aile fotoğrafının çekileceği alana geçildi. Burada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile de kısa bir sohbet etti.
Aile Fotoğrafı ve Anı Panosu
Çekilen aile fotoğrafında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağında İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, solunda ise Almanya Başbakanı Merz yer aldı. Liderler daha sonra, günün anısına Avrupa Siyasi Topluluğu'nun logosunun bulunduğu panoyu imzaladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'nin açılışı için gittiği Arnavutluk'ta, Başbakan Edi Rama (solda) tarafından karşılandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'nin açılışı için gittiği Arnavutluk'ta, Başbakan Edi Rama (solda) tarafından karşılandı.