Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı'nda Gazze'ye Destek Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında yaptığı konuşmada Gazze'ye destek verdi. Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yaşını kutlarken ülkenin güçlü ve köklü bir birikime sahip olduğunu vurguladı ve Gazze'deki mazlum halka yardım etmeye çalıştıklarını ifade etti. Erdoğan'ın bu sözleri dünya basınında geniş yankı buldu.

Yayın Tarihi: 30.10.2023 14:05
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı'nda Gazze'ye Destek Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 100. Yıl Hitabı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 19.23'te saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 100. Yıl Hitabı'nı gerçekleştirdi. Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yaşını kutlarken, ülkenin güçlü, zengin ve köklü bir birikime sahip olmanın gururunu yaşadığını belirtti. Ayrıca, Gazze'deki gelişmelere de değinen Erdoğan, Türkiye'nin kimsesizlerin kimsesi olduğunu ve Gazze halkına yardım etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Erdoğan'ın Sözleri Dünya Basınında Yankı Buldu

Erdoğan'ın sözleri dünya basınında geniş yer buldu. Japonya merkezli NHK, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Filistinlilerle dayanışma içinde olduğunu vurgulayarak haber yaptı. Voice of America, Erdoğan'ın emperyalist güçlere karşı duracağına söz verdiğini aktardı. CNN Yunanistan ve Proto Thema gazeteleri ise Erdoğan'ın Gazze'ye kimse elini uzatamaz dediğini manşetlerine taşıdı. The Straits Times, Erdoğan'ın Türkiye'nin emperyalistlere karşı zafer sözü verdiğini yazdı. AFP, Erdoğan'ın emperyalist güçlere karşı duracağına söz verdiğini belirtti. Kuwait Times, Gazze savaşı devam ederken Türkiye'nin yüzüncü yılını kutladığını aktardı. Tehran Times, Erdoğan'ın İsrail'in Gazze saldırılarına tepki gösterdiği açıklamalarını manşetine taşıdı. Xinhua, Erdoğan'ın Batı ve İsrail'e sert çıktığını yazdı. Yunan In.gr ise Erdoğan'ın Türkiye'nin ikinci yüzyıla yelken açtığını ve hiçbir emperyalist gücün ülkenin başarılı olmasını engelleyemeyeceğini söylediğini aktardı.