Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cüneyt Yüksel Mardin'de Terörsüz Türkiye İçin Çağrıda Bulundu

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, Mardin'de terörsüz Türkiye hedefini vurguladı ve ortak kardeşlik mesajı verdi.

Yayın Tarihi: 11.10.2025 15:44
Güncelleme Tarihi: 11.10.2025 15:44

Cüneyt Yüksel Mardin'de Terörsüz Türkiye İçin Çağrıda Bulundu

Cüneyt Yüksel'den Terörsüz Türkiye Vurgusu

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, Mardin'deki 'Terörsüz Türkiye' programında önemli açıklamalarda bulundu. Yüksel, "Bundan sonrası için anaların ağlamamasını ve hiçbir şekilde şiddetin, terörün konuşulmadığı bir Türkiye'yi hedefliyoruz." dedi.

Mardin, Birlik ve Kardeşlik Temsilcisi

Yüksel, konuşmasında Mardin'in farklı etnik yapıların yüzyıllardır kardeşçe yaşadığı bir şehir olarak Türkiye için önemli bir örnek teşkil ettiğini belirtti. "Bu hedefe ulaşmada inşallah Türkiye olarak Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı ile bir ve beraber olunca bölgede huzur ve kardeşlik devam edecek." ifadelerini kullandı.

Yüksel, şimdiye kadar terör nedeniyle 65 bin can kaybı yaşandığını, bununla birlikte yaklaşık 2 trilyon dolarlık ekonomik kayba sebep olduğunu hatırlattı. Bu kayıpların geri getirilemeyeceğine dikkat çekerken, önceliğin artık anaların ağlamaması ve terörün kökünün kazınması olduğunu vurguladı.

Komisyon Çalışmaları ve Gelecek Toplantılar

Yüksel, TBMM'de bir parti hariç tüm partilerin yer aldığı Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun kurulduğunu hatırlatarak, "Komisyon 3 önemli karar aldı ve tüm kesimler görüşlerini dile getirdi. Önümüzdeki hafta gençlik ve kadın sivil toplum kuruluşlarının sunum yapacağı bir toplantı gerçekleşecek." dedi.

Diyarbakır'ı ziyaret edecek komisyon, yaptığı hazırlıklar neticesinde hukuki altyapının oluşturulması gibi konularda rapor hazırlayarak TBMM'ye sunacak.

Filistin İçin Kalıcı Barış Çağrısı

Yüksel, ayrıca 8 Ekim 2023 sonrası İsrail'in saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, ateşkesin sağlanmasında Türkiye'nin önemli rol oynadığını ifade etti. "Ateşkes ile kanın durması ve yardımların kesintisiz ulaşması gerekiyor. Amacımız, bağımsız bir Filistin devleti kurmaktır." diyerek Türkiye'nin iki devletli çözümü her platformda savunduğunu belirtti.

Ayrıca, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Uncu'nun da sürecin değerlendirilmesine katkı sağladığı toplantıda, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanaat önderleri de görüşlerini paylaştı.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel (solda), Mardin'de...

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel (solda), Mardin'de bir otelde partisinin il başkanlığınca düzenlenen "Terörsüz Türkiye" programına katıldı.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel (solda), Mardin'de...