Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Defne Yaprağının Saç ve Cilt Bakımındaki Faydaları

Defne yaprağı, saç ve cilt bakımında kullanılan doğal bir üründür. Saç dökülmesi, kepek, siyah nokta, sivilce ve kırışıklıkları azaltmada etkilidir. Ayrıca vücut yaralarının tedavisinde ve stres nedeniyle oluşan sivilcelerden kurtulmada da kullanılabilir.

Yayın Tarihi: 18.10.2023 23:01
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Defne Yaprağının Saç ve Cilt Bakımındaki Faydaları

Defne Yaprağının Saç Bakımındaki Faydaları

Defne yaprağı, saç dökülmesi ve kepek problemlerine iyi gelir. Birkaç defne yaprağını kaynatıp soğuduktan sonra saç derisine uygulayarak kullanabilirsiniz. Ayrıca defne yaprağını rendeleyip hindistancevizi yağıyla karıştırarak saç derisine uygulamak da etkilidir.

Defne Yaprağının Cilt Bakımındaki Faydaları

Defne yaprağı, siyah nokta, sivilce ve kırışıklıkları azaltmada etkilidir. Ayrıca vücut yaralarının tedavisinde de kullanılabilir. Stres nedeniyle oluşan sivilcelerden kurtulmak için de defne yaprağını kullanabilirsiniz.

Parlak Bir Cilt İçin Defne Yaprağı Maskesi

100 gram defne yaprağını bir kabın içinde demleyin ve soğumasını bekleyin. Soğuyan suyu yüz ve boyun bölgenize sürebilirsiniz. Düzenli kullanımda 1 ay sonra daha yumuşak ve hoş görünümlü bir cilde sahip olabilirsiniz.

Defne Yaprağı ile Cilt Arındırıcı Maske

Tarçın, süt, defne yaprağı, yumurta ve kayısı suyunu karıştırarak maske yapabilirsiniz. Bu maskeyi vücudunuzun istediğiniz bölgelerine uygulayıp 10 dakika sonra durulayabilirsiniz.