Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Denetimli Serbestlik Sistemi Üzerine Yeni Düzenlemeler

Adalet Bakanı Tunç, denetimli serbestlik sistemi ile ilgili yeni düzenlemeleri duyurdu.

Yayın Tarihi: 25.06.2025 15:04
Güncelleme Tarihi: 25.06.2025 15:04

Denetimli Serbestlik Sistemi Üzerine Yeni Düzenlemeler

Denetimli Serbestlik Sistemi Değerlendirme Toplantısı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Denetimli Serbestlik Sistemi Değerlendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalar yaptı. Toplantıda, yeni yasalarla birlikte cezaevi sürelerinin düzenlendiğini belirten Tunç, "Yeni düzenlemeyle, 2 yıl ceza alan kişilerin koşullu salıverme tarihine kadar cezaevinde geçirmesi gereken süre, en az 36 gün olacak" dedi.

Adaletin Amaçları ve Denetimli Serbestlik

Bakan Tunç, adaletin insan onurunu ve haklarını koruma hedefi olduğunu vurgulayarak, toplumsal barışın ancak adalet yoluyla sağlanabileceğine dikkat çekti. Denetimli serbestlik sisteminin, kişilerin yeniden toparlanması için en önemli araçlardan biri olduğunu ifade etti. "Denetimli serbestlik, yalnızca bir infaz şekli değil, aynı zamanda bir insan odaklı adalet felsefesinin yüzüdür"

Adaletin, verilen cezanın ağırlığıyla değil, hukuka uygun şekilde uygulanmasıyla anlam kazandığını belirten Tunç, bu sistemin insan hayatındaki olumlu değişimlere zemin oluşturduğunu söyledi.

Yeni Düzenlemelerin Getirdikleri

10. Yargı Paketi'nin yürürlüğe girmesiyle birlikte ceza alan bireylerin cezaevinde geçirmeleri gereken süreler netleşti. Tunç, "Hedefimiz toplumsal farklılıkları gidererek, bireyleri cezalandırmak yerine topluma kazandırmaktır" diye ekledi. "Cezasızlık algısını ortadan kaldıran önemli bir düzenleme geldi"

Denetimli serbestlik sisteminin, geçmişte oluşan cezasızlık algısını gidermeye yönelik önemli adımlar attığını belirten Bakan Tunç, bunun toplumsal huzuru artıracağını ifade etti.

İşbirlikleri ve Sosyal Rehabilitasyon

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, denetimli serbestlik divanında kamu yararına çalışma tedbirleri kapsamında çeşitli kurumlarla işbirlikleri gerçekleştirdiklerini belirtti. Yıldırım, "Cezanın infazı, sosyal hayata kazandırma sürecinde tüm paydaşların bir araya gelmesini gerektiriyor" dedi.

Bu toplantıda Bakan Tunç, 2005 yılından bu yana 8 milyon 464 bin karar infaz edildiğini, bu süreçte 3 milyon 628 bin iyileştirme faaliyeti gerçekleştirildiğini ve 1 milyon 484 bin kişinin kamu yararına çalışmalarla desteklendiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce (CTE) Ulucanlar Cezaevi...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce (CTE) Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde düzenlenen Denetimli Serbestlik Sistemi Değerlendirme Toplantısı'nda konuşma yaptı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce (CTE) Ulucanlar Cezaevi...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce (CTE) Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde düzenlenen Denetimli Serbestlik Sistemi Değerlendirme Toplantısı'nda konuşma yaptı.