Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Derz Arası Temizliği İçin Doğal Yöntemler

Derz arası temizliği, birçok kişi için yorucu ve zaman alıcı bir eylemdir. Fakat bazı doğal ve basit yöntemlerle, bu işlemi daha kolay halletmek mümkün. Elma sirkesi ve karbonatla doğal bir derz temizleyici hazırlamak için aşağıdaki malzemelerden yararlanabilirsiniz. Derz aralarını temizlemek istediğiniz bölgeye karışımı püskürtün ve birkaç dakika bekleyip temizleyin. Elma sirkesi ve karbonat karışımı, derz aralarındaki lekeleri ve kirleri etkili bir şekilde temizlerken, doğal ve çevre dostu bir temizlik seçeneği de sunar.

Yayın Tarihi: 26.10.2023 13:41
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Derz Arası Temizliği İçin Doğal Yöntemler

Derz Arası Temizliği İçin Doğal Yöntemler

Derz arası temizliği, birçok kişi için yorucu ve zaman alıcı bir eylemdir. Fakat bazı doğal ve basit yöntemlerle, bu işlemi daha kolay halletmek mümkün. Elma sirkesi ve karbonatla doğal bir derz temizleyici hazırlamak için aşağıdaki malzemelerden yararlanabilirsiniz:

  • Yarım su bardağı elma sirkesi
  • Çeyrek su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı karbonat

Yapılışı:

Bir kase içerisinde elma sirkesi ve suyu karıştırın. Karışımın içine karbonatı ekleyin. Bu, karışımın köpürmesine neden olabilir, bu nedenle dikkatli olun. Karışımı iyice karıştırın ve bir sprey şişesine dökün. Derz aralarını temizlemek istediğiniz bölgeye bu karışımı püskürtün. Karışımı derz aralarında birkaç dakika bekletin. Bir diş fırçası veya temiz bir fırça kullanarak derz aralarını ovun. Son olarak, temiz su ile durulayın ve kurulayın. Elma sirkesi ve karbonat karışımı, derz aralarındaki lekeleri ve kirleri etkili bir şekilde temizlerken, doğal ve çevre dostu bir temizlik seçeneği de sunar.

Derz aralarını ilk günkü beyazlığına kavuşturacak bir diğer yöntem de çamaşır suyudur. Çamaşır suyunu bir süre derz üzerinde beklettiğinizde, kirleri söküp atabilir. Daha sonrasında kullanmadığınız bir diş fırçasıyla derz aralarını kolaylıkla silebilirsiniz. Bu yöntem, kimyasal bir yöntem olduğu için pek çok kişi tarafından tercih edilmese de, en garanti yöntemlerden biri olarak biliniyor.

Bunun için derz dolgu malzemesini bir kovaya döküp ardından yavaşça su eklemeniz yeterlidir. Toz haldeki derz dolgusunu ve suyu kovaya döktükten sonra bir mala yardımıyla iyice karıştırmalısınız. Bu işlemi daha hızlı yapmak için karıştırma ucu takılı bir matkap kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Derzin biraz daha sertleşmesi için 5-10 dakika bekleyip derzi uygulamaya başlayabilirsiniz. Uygulamanın ilk adımında, derz dolgusundan bir litre kadar alıp fayansın üzerine dökün. İkinci adımda döktüğünüz dolguyu mala yardımıyla fayansların üzerine yayarak dolguyu dağıtın. Her bir derz kanalının eşit biçimde dolduğundan emin olduktan sonra varsa fazlalıkları alıp çalışma alanının kurumasını bekleyebilirsiniz.