
Didim'de Usulsüz Opera Etmeleri Olayı
Aydın'ın Didim ilçesinde, hastalardan usulsüz para aldığı öne sürülen bir doktor ve medikal ürün satıcısı tutuklandı.
Olayın Gelişimi
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Didim Devlet Hastanesi'nde görevli Kulak Burun Boğaz uzmanı Dr. M.Ç'nin, hastalardan yasa dışı ödeme aldığı iddiaları üzerine soruşturma başlattı.
Hastaların İfadeleri ve İddialar
Yapılan çalışmalar sonucunda, daha önce hastalık yaşayan 56 kişinin ifadesi alındı. İddialara göre, M.Ç, hastalarına burun estetiği ameliyatı için ücret talep ederek yaklaşık 30 bin lira istedi. Bu süreçte hastaları medikal ürün satıcısı E.Ö'ye yönlendirerek, gerekli malzemelerin temin edilmesi için ücret ödemelerini sağladı.
Usulsüzlükler Ortaya Çıktı
Hastaların medikal ürünler için 6 ila 20 bin lira arasında para ödedikleri, ayrıca satıcının kredi kartıyla ödeme kabul etmediği ve hastalara herhangi bir fatura ya da makbuz verilmediği belirlendi. Medikal firması ile hastalar arasında herhangi bir malzeme teslimatı da yapılmamıştı.
Tutuklama ve Gözaltılar
Şüpheli M.Ç'nin yanı sıra E.Ö. ve iki çalışanı gözaltına alınarak, işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. M.Ç. ve E.Ö. tutuklanırken, diğer iki çalışan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Aydın'ın Didim ilçesinde, hastalardan usulsüz para aldığı öne sürülen doktor ile medikal ürün satıcısı tutuklandı.