Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın Adıyaman'daki Camii Töreninde Vurgu: Soykırımlar ve Birlik

Ali Erbaş, Adıyaman'da yaptığı konuşmada soykırımların devam ettiğini vurguladı ve birlik çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 19.07.2025 14:18
Güncelleme Tarihi: 19.07.2025 14:18

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın Adıyaman'daki Camii Töreninde Vurgu: Soykırımlar ve Birlik

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Adıyaman'da Cami Açılışında Konuştu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Adıyaman'da düzenlenen cami açılışı ve temel atma töreninde önemli mesajlar verdi. Erbaş, konuşmasında, "Avrupa'nın ortasında, Srebrenitsa'da 1995 yılında 8 binden fazla kardeşimiz soykırıma uğradı. Aynı vahşet, bugün Gazze'de yaşanıyor. Vicdansız, ahlaksız, siyonist işgalciler orada da katliam yapıyor ama biz Müslümanlar, birlik olursak bu karanlıkları aşarız." dedi.

Temel Atma Törenine Katılım

Adıyaman’a temaslar için giden Erbaş, Varlık Mahallesi'nde inşa edilecek Varlık Camisi'nin temel atma törenine katıldı. Ardından, Yeni Sanayi Mahallesi'nde hayırseverler tarafından yaptırılan Sıdıka Bilen Camisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Camilerin Önemi ve Eğitim Rolleri

Erbaş, camilerin Müslümanlar için sadece ibadet yerleri değil, aynı zamanda eğitim ve toplumsal dayanışma merkezleri olduğunu belirtti. Şunları ifade etti: "Camilerimizi cemaatsiz bırakmayacağız inşallah. Çocuklarımızla, gençlerimizle birlikte ibadet edeceğiz, dinimizi öğreneceğiz. İnsanoğlu vefat edince amel defteri kapanır ancak üç kişinin amel defteri kapanmaz. Sadaka-i cariye kapsamında yapılan cami, Kur'an kursu ve eğitim kurumları bu anlamda çok değerlidir. Bu camiyle birlikte yapılan 52 cami ve 14 Kur'an kursuna katkı sunan herkes, amel defteri kapanmayan hayırlı insanlar arasında yer alacaktır."

Yaz Kur'an Kursları ve Camilerin Rolü

Yaz Kur'an kurslarının önemine değinen Erbaş, "3 milyona yakın çocuğumuz yaz boyunca camilerimizde eğitim alıyor. Camilerimiz, bu yönüyle sadece ibadet yeri değil, birer okul, birer mekteptir. Rabb'im camilerimizin eksikliğini göstermesin." şeklinde ifade etti.

Katılımcılar ve Kapanış

Törene Vali Osman Varol, İl Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, hayırseverler ve din görevlileri katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, temaslarda bulunmak üzere geldiği Adıyaman'da, Varlık...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, temaslarda bulunmak üzere geldiği Adıyaman'da, Varlık Mahallesi'ndeki Varlık Camisi'nin temel atma törenine katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, temaslarda bulunmak üzere geldiği Adıyaman'da, Varlık...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, temaslarda bulunmak üzere geldiği Adıyaman'da, Varlık Mahallesi'ndeki Varlık Camisi'nin temel atma törenine katıldı.