Diyarbakır'da Afet Yönetimi Toplantısı
İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da değerlendirme ve koordinasyon toplantısına katıldı. Toplantıda, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Ali Hamza Pehlivan ve Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu da yer aldı. Toplantıda, 6 Şubat 2023'teki depremlerin şehirdeki etkileri ve yürütülen çalışmalar değerlendirildi.
Toplantıda Yapılan Değerlendirmeler
Karaloğlu, depremde hayatını kaybedenleri rahmetle anarak, afet yönetiminin çok boyutlu bir süreç olduğunu vurguladı. "Afet yönetiminde başarı, her dönemin ihtiyaçlarına göre yeniden tanımlanmalıdır" dedi. Deprem sonrası kalıcı konutların inşasına büyük önem verdiklerini belirten Karaloğlu, şu ifadeleri kullandı:
"İlk dönemlerde çadır bulmak zordu. Şimdi kalıcı konutlara geçiş sürecine odaklandık. Bu, yeni bir başarıdır. Diyarbakır'da bu süreci titiz bir şekilde sürdürüyoruz."
Valinin Açıklamaları
Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, şehirde depremin etkilerinin azaltılmasına yönelik önemli çalışmalar yapıldığını belirtti. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen içme suyu projesinin AFAD kapsamına alınmasının önemli bir adım olduğunu vurguladı; "Oğlaklı bölgemizde adeta yeni bir şehir kuruldu. Deprem konutları hızla yükseliyor ve çalışmalar planlandığı gibi ilerliyor" ifadelerini kullandı.
Yürütülen Projeler
Toplantıda, AFAD İl Müdürü İlami Çakmak tarafından depremin neden olduğu hasar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Çakmak, Diyarbakır'da ağır hasarlı 5 bin 411 binadan 4 bin 717'sinin yıkıldığını ve yapıların yenilenmesi için adım atıldığını belirtti.
Karayolları 9. Bölge Müdürü İlker Travnaç, Oğlaklı bölgesinde yürütülen altyapı projelerinin toplam 5 milyar 331 milyon lira olduğunu ifade ederken, DSİ 10. Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Sezer, içme suyu projeleri hakkında detaylar aktardı. Sezer, projelerin Diyarbakır'ın su altyapısını güvence altına almayı amaçladığını kaydetti.
Kurumların Katkıları
Toplantıda, DİSKİ, DEDAŞ, Diyargaz ve İLBANK yetkilileri de kurumsal çalışmaları hakkında sunum yaptı. Bu toplantı, Diyarbakır'daki afet yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sağlamak amacıyla önemli bir fırsat sundu.
İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da değerlendirme ve koordinasyon toplantısına iştirak etti.
İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da değerlendirme ve koordinasyon toplantısına iştirak etti.