
Diyarbakır'da Tepki Çeken Açıklama
Diyarbakır'da, bir mizah dergisinde yayınlanan Hazreti Muhammed'in karikatürüyle ilgili olarak düzenlenen basın toplantısı yapıldı. Bu etkinlik, Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın öncülüğünde, Yenişehir ilçesindeki Sanat Sokağı'nda gerçekleşti.
Vakfın Açıklamaları
Vakıf temsilcisi Fatih Taş, dergide yayımlanan karikatürü "İslam düşmanlığı" olarak nitelendirerek buna sert bir tepki gösterdi. Taş, "Bu, kutsallarımıza yönelik açık bir saldırıdır. Peygamber Efendimize yönelik saygısızlık içeren bu tür karikatürleri kesinlikle kınıyoruz. Biz, en değerli varlıklarımızdan biri olan kutsallarımıza yapılan bu saldırıyı kabul etmiyor ve lanetliyoruz," şeklinde konuştu.
Katılımcıların Desteği
Basın açıklaması süresince katılımcılar, sık sık tekbir getirerek destek verdiler, bu da etkinliğin duygusal tonunu artırdı.
Diyarbakır'da yapılan basın açıklamasıyla, bir mizah dergisinde Hazreti Muhammed'in karikatür çiziminin yayımlanmasına tepki gösterildi.
Diyarbakır'da yapılan basın açıklamasıyla, bir mizah dergisinde Hazreti Muhammed'in karikatür çiziminin yayımlanmasına tepki gösterildi.