Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Diyarbakır Kültür Yolu Festivali Renkli Etkinliklerle Devam Ediyor

Diyarbakır Kültür Yolu Festivali, çeşitli kültürel etkinlikler ve konserlerle 6. gününde kutlanıyor.

Yayın Tarihi: 16.10.2025 13:13
Güncelleme Tarihi: 16.10.2025 13:13

Diyarbakır Kültür Yolu Festivali Renkli Etkinliklerle Devam Ediyor

Diyarbakır Kültür Yolu Festivali Devam Ediyor

Diyarbakır Kültür Yolu Festivali, konserlerden atölyelere, söyleşilerden çocuk etkinliklerine kadar geniş bir yelpazede etkinliklerle 6. gününe girmiştir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Organizasyonu

Bu etkinlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nin 17. durağı olarak Diyarbakır'da gerçekleştiriliyor. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu şehir, çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklerle katılımcılara hitap ediyor.

Etkinlikler ve Performanslar

Festival süresince, katılımcılar konserlere, sergilere, tiyatro oyunlarına, söyleşilere ve çocuk programlarına katılma şansı buluyor.

Dün, merkez Sur ilçesindeki Kurşunlu Camisi Meydanı'ndaki etkinlikte müzisyen Ubeydullah Sezikli tasavvuf müziği konseri verdi. Ayrıca, Mehmet Emin Ay da "Mutlu Ailenin Sırları" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Öne Çıkan Performanslar

Samsun Devlet Opera ve Balesi, ünlü besteci Georges Bizet tarafından 18 yaşında bestelenen ve Jacques Offenbach tarafından düzenlenen "Doktor Mucize" operasını, Şahan Gürkan yönetiminde Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Orhan Asena Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşturdu.

Çocuklar için Özel Etkinlikler

Yenikapı Hançepek Meydanı'nda açılan "Çocuk Köyü", atölye çalışmaları, sahne gösterileri, tiyatrolar ve oyun alanları gibi birçok etkinlikle minik misafirleri ağırlamaya devam ediyor. Burada çocuklar "Bubble gösterisi" ve "Kaptan Pingu ve Arkadaşları" adlı tiyatroyu izleme fırsatı buluyor.

Bugünkü Etkinlikler

Bugün, Sur'daki Kurşunlu Camisi Meydanı'nda müzisyen Aykut Kuşkaya hayranlarıyla buluşacak ve "Anadolu İrfanı ve Aile" konulu bir etkinlik gerçekleştirilecek. Ayrıca festival, sergiler, çocuk etkinlikleri, söyleşiler ve tiyatrolarla sürecek. "Taş İşlemeciliği" atölye çalışması ve "Okulumuz Orman" konseri de programda yer alıyor.

Öte yandan, Nevruz Parkı'nda dün şarkıcı Ferhat Göçer ile buluşan hayranlar, bu akşam Tuğçe Kandemir'in performansını beklemektedir.

Diyarbakır Kültür Yolu Festivali, konserlerden atölyelere, söyleşilerden çocuk etkinliklerine...

Diyarbakır Kültür Yolu Festivali, konserlerden atölyelere, söyleşilerden çocuk etkinliklerine uzanan programlarıyla 6'ncı gününde sürüyor.

Diyarbakır Kültür Yolu Festivali, konserlerden atölyelere, söyleşilerden çocuk etkinliklerine...