Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Down Sendromlu Kayra'nın Yüzme Serüveni

Kayra, yüzme ile hayatında köklü değişimler yaşıyor. Ailesinin desteğiyle geleceğe umutla bakıyor.

Yayın Tarihi: 02.11.2025 11:49
Güncelleme Tarihi: 02.11.2025 11:49

Down Sendromlu Kayra'nın Yüzme Serüveni

Kayra'nın Yüzme Macerası

Tekirdağ'da yaşayan 13 yaşındaki Kayra Karabulut, down sendromu ile mücadele eden bir genç olarak 6 yıl önce yüzme ile tanıştı. Kayra, daha önce ailesiyle birlikte yaşadığı Kayseri'de bir yüzme kursuna katılarak bu spor dalıyla ilgili ilk adımlarını attı. Yüzme, onun bir tutku haline gelirken, ailesinin İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nde antrenör olarak görev yapan Anıl Bulut ile çalışmaya başlaması, Kayra'nın eğitimine yeni bir yön verdi.

Aile Desteği

Kayra'nın annesi Demet Karabulut, oğlunun yüzmeyi ne kadar sevdiğini ve bu sayede hızla geliştiğini belirtiyor. İlk başlarda herhangi bir hedef belirlemediklerini aktaran Karabulut, "Baktık çocuklarla ilgili yarışmalar var, umutlandık. Oğlumuzu destekliyoruz," dedi.

Yüzmenin Önemi

Demet Karabulut, oğlunun yüzme sayesinde fiziksel gelişiminde gözle görülür faydalar sağladığını ifade etti. "Yüzme fiziksel, sosyal gelişim ve öz güven açısından özel çocuklar için çok önemli," diyen Karabulut, yarım kalan bir umudun peşinde koştuklarını vurguladı.

Antrenörün Değerlendirmesi

Antrenör Anıl Bulut ise Kayra'nın potansiyeline inandığını ve onunla çalışmaya yeni başladıklarını aktardı. Bulut, Kayra'nın haftada iki veya üç gün çalışmalarına devam ettiğini belirterek, "Amacımız onu yarışmalarda en iyi yerlerde görmek. Yüzmeyle çocuklarda büyük değişiklikler oluyor," ifadelerini kullandı.

Bunların yanı sıra velilere seslenerek, çocukların evde tutulmaması gerektiğini, yüzmenin sosyalleşme açısından son derece faydalı olduğunu vurguladı. Kayra'nın hikayesi, destekle açılan kapıların ve sporun hayatları nasıl değiştirebileceğinin güzel bir örneği olarak karşımıza çıkıyor.

Tekirdağ'da yaşayan down sendromlu 13 yaşındaki Kayra Karabulut, 6 yıl önce başladığı yüzme...

Tekirdağ'da yaşayan down sendromlu 13 yaşındaki Kayra Karabulut, 6 yıl önce başladığı yüzme sayesinde geleceğe umutla bakıyor.

Tekirdağ'da yaşayan down sendromlu 13 yaşındaki Kayra Karabulut, 6 yıl önce başladığı yüzme...