Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

DSÖ, Gazze'deki İnsan Hakları Krizine Dikkat Çekti

DSÖ, Gazze'deki Filistinlilerin insan hakları krizine dikkat çekti. Gazze'de sağlık hizmetlerine erişimde sıkıntı yaşandığı ve tıbbi bakım hakkının imkansız hale geldiği belirtildi. Uluslararası insancıl hukuka ve kurallara saygı gösterilmesi ve felaketin sona erdirilmesi gerektiği vurgulandı.

Yayın Tarihi: 30.10.2023 01:26
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

DSÖ, Gazze'deki İnsan Hakları Krizine Dikkat Çekti

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Doğu Akdeniz Bölge Ofisi Direktörü Ahmed el-Manzari, DSÖ'nün X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımlarla, Gazze'deki Filistinlilerin en temel insan haklarından mahrum olduğuna dikkati çekti.

Manzari, Gazze halkının sağlık hizmetlerine erişimde sıkıntı yaşadığını belirtti. Son saldırılarla birlikte tıbbi bakım ve onurlu bir yaşam sürme hakkının neredeyse imkansız hale geldiğini ifade etti. Gazze'de yaşanan krizin benzeri görülmemiş bir durum olduğunu vurgulayan Manzari, sivillerin ve sağlık çalışanlarının büyük tehlike altında olduğunu söyledi. İsrail-Filistin çatışmasının dünyadaki en büyük acil insani durum olduğunu dile getirdi ve uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmesi ve bu felaketin sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

UCM Başsavcısı: İnsani Yardımlara Engel Olunmamalı

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Khan, Gazze'ye insani yardımların ulaşmasına engel olunmaması gerektiğini vurguladı. Gazze'deki sivillerin acı çekmeye devam ettiğini belirten Khan, insani yardım malzemelerinin herkesin ulaşmasına engel olunmaması gerektiğini söyledi.

Gazze'deki Son Durum

Gazze'de İsrail saldırılarında binlerce kişi hayatını kaybetti ve binlerce kişi yaralandı. Gazze'deki sağlık hizmetlerinin durma noktasına geldiği belirtildi. İsrail-Filistin çatışması bölgesi dünyadaki en büyük acil insani durum olarak nitelendirildi.