Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dünyanın En Kirli Şehirleri Açıklandı: Ankara’nın Sırasına Özellikle Dikkat Edin!

Numbeo tarafından yapılan bir araştırmaya göre, dünyanın en kirli şehirleri belirlendi. Türkiye'den üç şehir de listede yer aldı. Ankara, Türkiye'nin en kirli şehri olarak 73. sıraya yerleşti. İstanbul ve İzmir de listede yer alan diğer Türk şehirleri oldu. Dünyanın en kirli şehri ise Kabil olarak belirlendi.

Yayın Tarihi: 15.10.2023 14:30
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Dünyanın En Kirli Şehirleri Açıklandı: Ankara’nın Sırasına Özellikle Dikkat Edin!

Dünyanın en kirli şehirleri listesi açıklandı: Ankara’nın sırasına özellikle dikkat edin!

Bir araştırmanın ardından dünyanın en kirli şehirleri ortaya çıktı. Araştırma sonucuna göre, listede Türkiye’den üç farklı şehir yer aldı. İşte dünyanın en kirli şehirleri…

Pek çok araştırmanın gerçekleştirildiği günümüzde son araştırma, şehirlerin kirlilik seviyelerine ilişkin yapıldı. Bu araştırmayı yapan Sırp kaynaklı veri tabanı sitesi olarak tanınan Numbeo, dünyadaki en kirli şehirleri belirledi. Listede çok sayıda ülkeden şehir yer alırken; Türkiye’den üç şehrin birden listeye girmesi bir hayli dikkat çekti. Dünyanın en kirli şehirlerini kirlilik endeksine göre belirlemiş olan Numbeo, bu kapsamda listede yer verdiği ilk 5 şehir ve Türkiye’den listeye aldığı 3 şehirle dikkat çekti. Listede yer alan şehirlerden biri olan Ankara’nın sıralamadaki yeri ise, şaşırttı.

Peki dünyanın en kirli şehirleri hangileri? Türkiye’nin en kirli şehirleri hangisi? İşte dünyanın ve Türkiye’nin en kirli şehirleri…

TÜRKİYE’NİN EN KİRLİ ŞEHİRLERİ ORTAYA ÇIKTI

Listede Türkiye’den de üç şehir yer aldı. Kirlilik endeksi 73,66 olarak belirlenmiş olan Başkent Ankara, Türkiye’nin en kirli şehri olarak listeye 73’üncü sıradan kirdi. Ankara gibi diğer iki mega şehir de listedeki yerini aldı. Listeye göre; kirlilik endeksi 67,11 olarak tespit edilmiş olan İstanbul, Türkiye’nin en kirli 2’nci şehri, dünyanın ise 106’ncı kirli şehri seçildi. Yine listede yer alan bir başka mega şehir olan İzmir’in kirlilik endeksi ise 62,75 olarak belirlendi. Türkiye’nin en kirli 3’üncü şehri olan İzmir, dünyanın en kirli 126’ncı şehri olarak kayıtlara geçti.

TÜRKİYE’NİN EN KİRLİ ŞEHRİLERİ BELLİ OLDU

Dünyanın en kirli şehirlerinin ölçüldüğü listede; kirlilik endeksi 95,78 olarak tespit edilen Katmandu (Nepal), listeye 5’inci sıradan girdi. Kirlilik endeksi 95,89 olan Faridabap (Hindistan) listede 4’ünclüğü alırken; kirlilik endeksi 97,57 olan Kalkandere (Makedonya) listenin 3’üncülüğünü kaptı. Listenin ilk ikisi ise, bir hayli dikkat çeken şehirler oldu. Kirlilik endeksi en yüksek çıkan 2’nci şehir olan Ghaziabad, dünyanın en kirli 2’nci şehri, Hindistan’ın ise en kirli 1’inci şehri oldu. Bu şehrin kirlilik endeksi 97,67 olarak açıklandı. Ghaziabad’ı 0,10 puanla geçen Kabil şehri yüzde 97,77 kirlilik endeksi ile zirveye oturdu. Dünyanın en kirli şehri ilan edilen Kabil, Afganistan’da yer alıyor. Öte yandan listeye Türkiye’den üç şehir kirdi.