Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Düğün sezonu açıldı, kuyumculardan altın uyarısı geldi

Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte Gaziantep'te altın fiyatlarındaki artış, vatandaşların daha ekonomik alternatiflere yönelmesine neden oldu. İmitasyon takı alımındaki artış ortalığı karıştırdı! İşte imitasyon takıya olan yoğun ilgideki son durum…

Yayın Tarihi: 06.05.2024 10:52
Güncelleme Tarihi: 06.05.2024 10:52

Düğün sezonu açıldı, kuyumculardan altın uyarısı geldi

Gaziantep'te düğün sezonunun başlamasıyla birlikte, imitasyon ürünlerin mağazalardaki yerini almaya başladığı gündemde bomba etkisi yarattı. Düğün hazırlığı sürecinde altın fiyatlarını araştıran vatandaşlar, imitasyon takıları tercih etmeye başladı. Söz konusu olan bu imitasyon takılar, altından ayırt edilmesi zor derecede gerçekçi olduğu için ilgi görüyor.

Gündelik yaşamda bilezik, yüzük, kolye, küpe gibi takılara meraklı olan vatandaşlar, altın fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle son zamanlarda imitasyon ürün satan mağazalara yöneliyor .

Düğün sezonu açıldı, kuyumculardan altın uyarısı geldi

Kuyumculardan büyük uyarı! 

Gerçek altın alırken dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan pek çok kuyumcu, "Vatandaşlar güvenilir olmayan yerlerden altın almamalıdır. Ucuz diye düşündükleri ürünler, düşük kalitede olabilir ve ilerleyen zamanlarda sorunlar yaşatabilir" şeklinde uyarıda bulunuyor.

Kuyumculuktan imitasyon sektörüne geçeceğiz!

Çağatay Kasapoğlu, altın fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle imitasyon takılara olan ilginin artmasıyla kuyumculuktan imitasyon sektörüne geçmeye karar verdiklerini belirtti. Kasapoğlu, imitasyon ürünlerin gerçek altından ayırt edilmesinin zor olduğunu ve sadece uzman kuyumcuların bunu yapabildiğini dile getirdi. Normal vatandaşların imitasyon ürünleri gerçek altından ayırt edemeyeceğini vurgulayan Kasapoğlu, imitasyon bileziklerin en çok tercih edilen modellerinin düz işçiliksiz, lazer, burma, kibrit çöpü ve ajda gibi modeller olduğunu belirtti. Gelin adaylarının yanı sıra normal vatandaşların da aksesuar amaçlı tercih ettiği imitasyon takıların talebinin arttığını ifade eden Kasapoğlu, fiyatların la kaplama ürünlerde 100 TL'den başladığını, altın kaplama ürünlerde ise 150 TL'den başladığını söyledi.