
Düzce'de Küresel Sumud Filosu'na Destek Yürüyüşü
Düzce kent merkezinde, Gazze'ye insani yardım ulaştırma amacıyla yola çıkan ve İsrail'in saldırısına maruz kalan Küresel Sumud Filosu'na destek olmak amacıyla yürüyüş düzenlendi.
Etkinlik Detayları
Cedidiye Meydanı'nda Filistin'e Destek Platformu ve Özgür Kudüs Platformu öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları üyeleri ve vatandaşlar, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla meydanı doldurdu. Gazze'deki insani dramı temsil eden pankartlar taşıyan katılımcılar, çeşitli sloganlar attı.
Sloganlar ve Konuşmalar
Grup, yürüyüş sırasında, "Sumud'a selam, direnişe devam" ve "özgür Filistin, katil İsrail" gibi sloganlar haykırdı. Etkinlikte Gazze'deki durumu anlatan şiirler okunurken, Memur-Sen İl Başkanı İsmail Atay da bir konuşma yaptı. İsmail Atay'dan Açıklamalar
Atay, konuşmasında, "İsrail, kurulduğu günden beri terör politikalarıyla sınırlarını genişletiyor. Son iki yılda 70 bini aşkın kişi, çoğunluğu çocuk ve kadın, bu vahşette hayatını kaybetti" dedi. Ayrıca Gazze'deki ablukaya ve içindeki sivil halkın durumu hakkında da önemli bilgiler verdi.
Konuşmasını sürdüren Atay, "Bu onurlu seferi sürdüren her milletten aktivisti, siyonist zindanlardan kurtaran devletimizle gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı. Etkinliğin ardından katılımcılar, Anıtpark Meydanı'na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.
Düzce'de, Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için yola çıkan ve İsrail'in saldırısına uğrayan Küresel Sumud Filosu'na destek için yürüyüş yapıldı.