
Düzce'de Çiftçi Ailenin Sünnet Düğünü
Düzce'nin Konuralp Mahallesi'nde yaşayan Orhan ve Büşra Aktepe çifti, oğulları 5 yaşındaki Mahir için sıradışı bir sünnet düğünü düzenledi. Aracın traktör olarak seçildiği bu etkinlikte, aile 18 traktörden oluşan bir konvoy oluşturdu.
Özel Hazırlıklar ve Destek
Aktepe Sokak'taki evlerinin önünde süslenen traktörler, çeltik çiftçiliği yapan komşular tarafından da desteklendi. Tül ve balonlarla donatılan traktörlere Mahir'in ismi de yazıldı. Konvoy, düğünün yapılacağı kır bahçesine ulaşırken alkışlarla karşılandı.
Çiftçilik Kültürünü Yaşatmak
Baba Orhan Aktepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun traktör üzerinde büyüdüğünü ifade etti. Genç nesillere çiftçiliği özendirmenin önemine vurgu yapan Aktepe, "Özensinler, üretsinler ve çalışarak kazansınlar istiyoruz. Biz dededen bu yana çeltik tarlasında büyüdük. Tarihi ve coğrafi işaretli Konuralp pirincini üretiyoruz. Oğlum da traktörde, tarlada büyüyor. Babam dedemden, ben babamdan öğrendim, o da benden bu işi öğrenecek" dedi.
Güvenlik Önlemleri
Aktepe, trafiği tehlikeye atmamak için sınırlı sayıda traktörü konvoya dahil ettiklerini de sözlerine ekledi. Düğün konvoyunun havadan görüntüleri ise dronla kaydedildi.
Düzce'deki sünnet düğününde araç olarak traktörü tercih eden çeltik çiftçisi aile 18 traktörle konvoy yaptı.
Düzce'deki sünnet düğününde araç olarak traktörü tercih eden çeltik çiftçisi aile 18 traktörle konvoy yaptı.