Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Edirne'de Güreşseverlerin Açık Havada Konaklaması

Edirne'deki Kırkpınar Güreşleri için otel bulamayan güreş tutkunları, Selimiye Camisi çevresinde çadır kurarak uyudu.

Yayın Tarihi: 05.07.2025 08:55
Güncelleme Tarihi: 05.07.2025 08:59

Edirne'de Güreşseverlerin Açık Havada Konaklaması

Edirne'de Açık Hava Konaklaması

Edirne'deki 664. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemeye gelen güreşseverler, otellerde yer bulamayınca Selimiye Camisi çevresinde çadırlar kurarak ya da kartonlar üzerinde uyudu.

Güreş Tutkunlarının Yeni Mekanı

Türkiye'nin dört bir yanından gelen güreş tutkunları, Selimiye Camisi çevresindeki alanlarda konaklamaya başladı. Geceden itibaren cami çevresine yerleşen birçok ziyaretçi, kurdukları çadırlarda uyurken, bazıları ise serdikleri kartonların üstünde sabahladı.

Güne Merhaba

Güneşin doğmasıyla birlikte uyanan güreş tutkunları, kahvaltılarını da aynı alanda yaptı. Güreşseverler gündüz vakti er meydanına gidip, akşamları hasırların üzerinde, yıldızların altında sohbet ederek keyifli zaman geçiriyor.

"Bedava Palas" İsimli Kamp Alanı

Kendi aralarında bu alana "Bedava Palas" adını veren güreş tutkunları, güreşlerin son gününe kadar park ve bahçelerde konaklayacaklarını belirtti.

Güreşseverlerin Anıları

Manisa'dan gelen Nevzat Bozca, Edirne'nin dünyanın en güzel şehirlerinden biri olduğunu ifade etti. "Buraya geldikten sonra nerede kalındığının önemi yok" diyen Bozca; Kırkpınar sevdasına vurgu yaptı.

Sakaryalı Mustafa Kırık ise 1982 yılından beri güreşleri izlemeye geldiğini anlattı. Antalya'nın Korkuteli ilçesinden gelen Salih Tonga ise, edindiği tecrübeleri dile getirerek, "Selimiye'nin gölgesinde oturmak, namaz kılmak her insana nasip olmaz. Kırkpınar bizim için bir tarih, Edirne de öyle. Gerçekten buranın kahrı çekilir; zahmetsiz iş yok" şeklinde konuştu.

Edirne'ye 664. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemeye gelen birçok kişi, otellerde yer bulamamaları...

Edirne'ye 664. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemeye gelen birçok kişi, otellerde yer bulamamaları nedeniyle Selimiye Camisi çevresinde kurdukları çadırlarda ya da kartonların üzerinde uyudu.

Edirne'ye 664. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemeye gelen birçok kişi, otellerde yer bulamamaları...

Edirne'ye 664. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemeye gelen birçok kişi, otellerde yer bulamamaları nedeniyle Selimiye Camisi çevresinde kurdukları çadırlarda ya da kartonların üzerinde uyudu.