
Edirne'de Dev Pilav Dağıtımı
Valilik tarafından gerçekleştirilen "Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali" kapsamında, İpsala pirincinden yapılan 6 ton pilav, Edirne halkına dağıtıldı.
Festivalde Ünlü Şefler Görev Aldı
Söğütlük Millet Bahçesi'nde festivalin üçüncü gününde gerçekleştirilen etkinlikte, coğrafi işaretli İpsala pirinci kullanılarak dev tencerede pilav pişirildi. Edirne Valisi Yunus Sezer, protokol üyeleri ve ünlü şefler, büyük tencerenin başında bir araya geldi.
İşbirliğiyle Pilav Servisi
Dev tencerenin kapağı vinç yardımıyla kaldırıldığında, pilav muntazam bir şekilde tabaklara yerleştirildi. Hazırlanan pilav, festival ziyaretçileri, kentteki aşevleri ve mahalle muhtarları aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
İsraf Olmadan Dağıtım
Vali Yunus Sezer, pişirilen pilavın tamamının israf edilmediğini belirtti. Festivalin bu yılki ana temasının İpsala pirinci olduğunu vurgulayan Sezer, deneyimli şeflerle birlikte pilavın çeşitli lezzetlerini hazırladıklarını ifade etti.
Edirne'nin Çeltik Üretimindeki Yeri
Yapılan açıklamada, Türkiye'de üretilen çeltiğin yarısının Edirne'de yetiştirildiği belirtilerek, Edirne'nin önemli bir çeltik üretim merkezi olduğu vurgulandı. Sezer, "İpsala pirinci dünyada bir numara, gerçekten de kalitesiyle sofralarımızda yer alması gereken en iyi pirinçler arasında," dedi. Ayrıca, "Sofraya konulan her iki tabak pilavdan biri Edirne'de, her dört tabaktan biri İpsala'da üretilmektedir," ifadeleriyle Edirne'nin çeltik üretimindeki önemini tekrar ortaya koydu.
Edirne'de valilikçe düzenlenen "Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali"nde dev tencerede, İpsala pirincinden yapılan 6 ton pilav vatandaşlara dağıtıldı.