
Edirne'de Sağlıklı Yaşam Eğitimi
Vali Yunus Sezer, Edirne'de küçük yaştaki çocuklara sağlıklı yaşam konularında eğitim verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Bu çerçevede düzenlenen "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" Programı ile 717 ilkokul öğrencisine sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kazandırılması hedefleniyor.
Protokol ve Eğitimler
Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıkları tarafından imzalanan işbirliği protokolü doğrultusunda, Şükrüpaşa İlkokulu'nda gerçekleştirilen eğitimlerde, öğrenciler hem teorik hem de pratik bilgiler aldı. Eğitimlerde, aile hekimliği, sağlıklı beslenme, ağız ve diş sağlığı, fiziksel aktivite, kişisel hijyen ve bulaşıcı hastalıklar hakkında detaylı bilgi verildi.
Öğrencilerin Performansı
Eğitim alan öğrenciler, acil yardım, kalp masajı, bayılma ve Heimlich manevrası gibi konularda sahip oldukları bilgileri stantlarda arkadaşlarıyla paylaşarak uygulamalı olarak gösterdi. Eğitimi takip eden Vali Yunus Sezer, stantları gezerek öğrencilerin başarılarını tebrik etti ve bilgi aldı.
Vali Sezer’in Açıklamaları
Vali Yunus Sezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çocuklarımıza sağlıklı yaşam bilincini aşılamak için bu tür çalışmalara önem veriyoruz. Eğitimlerimiz ile ağaç yaşken eğilir misali çocuklarımızın sağlıklı yaşam bilincini geliştiriyoruz. Tüm okullarımızda bu tür aktiviteler devam edecektir" dedi.
Programa Katılanlar
Programa Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Eyyüp Batuhan Ciğerci, İl Sağlık Müdürü Mustafa İshak Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu ve çok sayıda sağlık personeli ile öğretmenler katıldı.
Edirne'de "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" Programı kapsamında 717 öğrenciye sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmaları ve sağlık okuryazarlığı düzeylerinin artırılması amacıyla eğitim verildi.
Edirne'de "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" Programı kapsamında 717 öğrenciye sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmaları ve sağlık okuryazarlığı düzeylerinin artırılması amacıyla eğitim verildi.