Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Edirne'deki Gazi Mihal Hamamı Restorasyonu Devam Ediyor

Edirne'deki 15. yüzyıl yapısı Gazi Mihal Hamamı, müze olarak yeniden hayat buluyor. Restorasyon çalışmaları hızla sürüyor.

Yayın Tarihi: 01.05.2025 11:05
Güncelleme Tarihi: 01.05.2025 11:05

Edirne'deki Gazi Mihal Hamamı Restorasyonu Devam Ediyor

Edirne'deki Gazi Mihal Hamamı Restorasyonuna Hız Verildi

Edirne'de, 15. yüzyılda inşa edilen Gazi Mihal Hamamı'nın restorasyon çalışmaları süratle devam ediyor. Vali Yunus Sezer'in izniyle geçtiğimiz yıl şubat ayında başlatılan ihya projeleri kapsamında, tarihi yapının çevresindeki temizlik ve yer altındaki kazı işleri tamamlandı.

Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor

Kazı süreçlerinin ardından, ekipler hamamın iç ve dış alanlarında restorasyon çalışmalarına hız verdi. Erken Osmanlı mimarisinin en önemli hamamlarından biri olarak kabul edilen bu yapı, müze olarak işlevlendirilecektir.

Vali Sezer Restorasyon Çalışmalarını İnceledi

Edirne Valisi Yunus Sezer, restorasyon çalışmalarını bizzat yerinde inceledi. Hamamı gezerek Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Saraç'tan ihya projeleri hakkında detaylı bilgi aldı. 

Yeni Bir Değer Kazanacak

Sezer, tarihi ve kültürel yapıların önemine dikkat çekerek, Gazi Mihal Hamamı'nın şehre büyük bir değer katacağını vurguladı. Ayrıca, kent girişindeki bu yapının eski ihtişamına kavuşacağına dair müjdeli açıklamalarda bulundu. Sezer'e ziyaretinde Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci de eşlik etti.

Gazi Mihal Hamamı Tarihi

Tunca Nehri kıyısında konumlanan Gazi Mihal Hamamı, Osmanlı'nın kuruluş döneminde önemli hizmetlerde bulunan Mihaloğulları'ndan Gazi Mihal Bey tarafından 1422 yılında inşa ettirilmiştir. Kesme taş ve tuğla malzemeden yapılan hamamın duvarları, orijinal özelliğini korumaktadır. Gazi Mihal Bey Camisi ve İmaret Köprüsü ile birlikte bir külliye oluşturan hamam, 1829 yılında Rusların Edirne’yi işgali sonrasında tamamen kapatılmıştır.

Edirne'de 15. yüzyıl yapısı Gazi Mihal Hamamı'nın ayağa kaldırılması için başlatılan restorasyon...

Edirne'de 15. yüzyıl yapısı Gazi Mihal Hamamı'nın ayağa kaldırılması için başlatılan restorasyon çalışmaları sürüyor.

Edirne'de 15. yüzyıl yapısı Gazi Mihal Hamamı'nın ayağa kaldırılması için başlatılan restorasyon...

Edirne'de 15. yüzyıl yapısı Gazi Mihal Hamamı'nın ayağa kaldırılması için başlatılan restorasyon çalışmaları sürüyor.