Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Edirne'deki Yağcılı Göleti Kuraklık Nedeniyle Tamamen Kurudu

Edirne'nin Yağcılı köyündeki gölet, kuraklık ve aşırı sıcaklık nedeniyle su seviyesi düşerek kurudu.

Yayın Tarihi: 28.08.2025 09:17
Güncelleme Tarihi: 28.08.2025 09:17

Edirne'deki Yağcılı Göleti Kuraklık Nedeniyle Tamamen Kurudu

Edirne'deki Yağcılı Göleti Kurudu

Edirne'nin Süloğlu ilçesinde yer alan Yağcılı köyündeki gölet, son dönemde yaşanan kuraklık ve aşırı sıcaklıklar nedeniyle su seviyesi kritik bir düzeye geriledi.

Kuraklık ve Sıcaklığın Etkileri

Son yılların en sıcak ve en kurak yaz mevsiminin yaşandığı Edirne'de, su kaynaklarının seviyesinde önemli düşüşler gözlemleniyor. Mayıs ayından itibaren, yeterli yağışın olmaması ve yükselen sıcaklıklar, göletteki su seviyesinin azalmasına yol açtı.

Kuraklık, buharlaşma ve göleti besleyen küçük su kaynaklarının çekilmesi, göletin tamamen kurumasına neden oldu. Bu durum, göletin tabanında çatlakların oluşmasına ve bir kısmının sazlıklarla kaplanmasına sebep oldu.

Hayvancılık ve Tarıma Etkileri

Yağcılı köyündeki üreticiler, alternatif su kaynakları oluşturmak amacıyla yapılan diğer bir göletteki su rezervinin de tehlikede olduğunu bildirdi.

Üretici Celal Akçın, "Bu göletler, bizim can damarımız. Devletimiz, bu göletleri hayvanların sulanması için inşa etti fakat artık su yok. Tankerlerle su taşımak zorunda kalıyoruz," dedi. Akçın, son iki yıldır kuraklığın tarımsal üretimi de olumsuz etkilediğini, buğday ve ayçiçeği verimlerinin düştüğünü ekledi.

Diğer Su Kaynaklarındaki Durum

Kuraklık sadece Yağcılı Göleti'ni etkilemekle kalmadı; Tunca Nehri'nin bazı kısımlarında da aşırı sıcaklık ve kuraklık nedeniyle su akışı durdu. Ayrıca, Küçükdöllük köyündeki gölet tamamen kurudu, Keramettin, Korucu ve Demirhanlı köylerindeki göletlerin su seviyeleri de önemli ölçüde azaldı.

Edirne'nin Süloğlu ilçesine bağlı Yağcılı köyünde bulunan gölet, kuraklık ve aşırı sıcaklar...

Edirne'nin Süloğlu ilçesine bağlı Yağcılı köyünde bulunan gölet, kuraklık ve aşırı sıcaklar sebebiyle kurudu.

Edirne'nin Süloğlu ilçesine bağlı Yağcılı köyünde bulunan gölet, kuraklık ve aşırı sıcaklar...