
Ege'de Bereketli Balık Sezonu
İzmir'deki balıkçılar, av yasağının sona ermesiyle birlikte denize açılarak sezonu bereketli bir başlangıçla karşıladı. Ege Denizi'nde gerçekleşen avcılığın bol olması, balıkçılara ve tezgahlara yansıdı.
Başkan Çakan'dan Değerlendirme
İzmir Balıkçı İş Adamları Derneği Başkanı Şahin Çakan, sezonun ilk 10 gününde kaydedilen yüksek avcılık oranlarını değerlendirdi. Çakan, geçen yıl İzmir'de 55 bin ton balık satışının yapıldığını, bu yılın ilk 10 gününde ise 5 bin ton balık satıldığını belirtti.
İklim Koşulları ve Av Sonuçları
Deniz suyu sıcaklığındaki artışın, balıkçıları tedirgin ettiğini ifade eden Çakan, "Deniz suyu sıcaklığı 27-28 dereceye kadar yükseldi, ancak planladığımız gibi kötü bir durumla karşılaşmadık. Ege'de harika bir avcılık dönemi yaşıyoruz" şeklinde konuştu.
Sektörde Umut Verici Tablolar
Havra Sokağı'nda balıkçılık yapan Murat Aslan, sezonun umduğundan iyi başladığını belirterek, hamsi ve sardalyanın bol olduğunu ifade etti. Aslan, balık fiyatlarının da uygun seviyelerde olduğunu vurguladı.
Vatandaşların Yorumları
Balık satın almak için sokağa gelen İlhami Songör, haftada iki kez balık tüketmeye çalıştığını ve fiyatların kaliteye göre uygun olduğunu belirtti. Diğer balıkçılar ise bu sezonun geçen yıla göre daha iyi bir başlangıç yaptığını memnuniyetle ifade etti.
Av yasağının 1 Eylül'de sona ermesiyle "Vira bismillah" diyerek denize açılan Egeli balıkçılar, sezona bol miktarda balık avlayarak başlangıç yaptı. Ege Denizi'nde ağların dolu çekilmesi hem balıkçıların yüzünü güldürdü hem de tezgahlara çeşitlilik olarak yansıdı. Denizlerdeki bolluk, balıkçı esnafın yoğun olduğu İzmir'in tarihi Havra Sokağı'na da yansıdı.