
Milli Eğitim Bakanı Tekin'in Eğitimde Barış Vurgusu
Yusuf Tekin, Londra'daki Dünya Eğitim Forumu'nda eğitim ve öğretimin dünyada barış inşa etmedeki rolünü vurguladı. Tekin, "Eğer dünya barışını inşa edeceksek, Atatürk'ün de belirttiği gibi yurtta ve dünyada barışı sağlamak için bir kuşak yetiştirmeliyiz", dedi.
Foruma Katılım ve İçerik
Yaklaşık 150 ülkeden bakan ve bakan yardımcısının katıldığı forumda, eğitimde yeni teknolojilerin kullanımı gibi konular ele alındı. Tekin, özellikle yapay zekanın eğitimde nasıl kullanılacağına dair örnekler sundu.
Beceri Odaklı Eğitim Dönemi
2024-2025 döneminde Türkiye'nin beceri odaklı bir eğitim sistemine geçiş yapacağını belirten Tekin, "Dünyada eğitim camiası, bilgiyi beceriye dönüştürecek bir felsefeye geçiş yapıyor", şeklinde konuştu.
İnsan Hakları ve Eğitim İlişkisi
Bakan Tekin, eğitim sisteminin insan hakları ihlalleri ve savaşlarla ilişkisi üzerinde de durarak, "Eğitimden yetişen çocuklar barışın tehditçisi oluyor. Bu yüzden eğitim-öğretim sisteminden geçmek zorundayız" dedi.
Geleceğe Dair Öngörüler
Tekin, dünya genelindeki çatışmalara dikkat çekerek, "Her gün yeni bir tehdit ile uyanıyoruz. Bu durumu değiştirmek için daha fazlasını yapmalıyız", ifadesini kullandı. Eğitim sistemlerindeki değişimlerin barış ve insan haklarını göz önünde bulundurmasının gerektiğini vurguladı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Londra'da yaklaşık 150 ülkeden bakan ve bakan yardımcısı düzeyinde katılımla düzenlenen Dünya Eğitim Forumu'nun ardından AA'ya ve TRT'ye özel açıklamalarda bulundu.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İngiltere programı kapsamında dünyanın en büyük eğitim bakanları toplantısı olarak kabul edilen “Dünya Eğitim Forumu”na katılarak konuşma yaptı.