
Yapay Zeka İle Eğitimde Devrim
Giresun'da düzenlenen Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitimde yapay zeka teknolojilerinin uygulanması ve geliştirilmesi için bir altyapı oluşturmayı hedeflediklerini belirtmiştir.
2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Hedefleri
Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılına hazırlıkları tamamladıklarını ifade ederek, öğrencilere ve öğretmenlere yaz tatilinde sağlık ve huzur dileklerinde bulundu. "Kamuoyunda eleştirilerin odağında olmalarına rağmen, eğitim öğretim yılını tamamlayan öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum," diye ekledi.
Önemli İstatistikler
Bakan Tekin, Giresun'daki eğitim başarılarının neredeyse 2002 öncesi rakamların iki katına çıktığını açıkladı. "Uluslararası göstergelerde önemli parametrelerimiz yakalandı, ancak burada durursak tekrar geriye düşebiliriz," uyarısında bulundu.
Yapay Zeka Politikası ve Eğitim Teknolojileri Zirvesi
Yeni dönemde eğitimde yapay zeka uygulamalarına odaklanacaklarını belirten Tekin, geçtiğimiz hafta önemli iki etkinlik düzenlediklerini duyurdu: Eğitimde yapay zeka politikası belgesinin yayımlanması ve Eğitim Teknolojileri Zirvesi. Bu zirve, ülkelerden üst düzey katılımcıların yer aldığı önemli bir buluşma olmuştur.
Teknolojik Altyapı Oluşturma Amaçlarımız
Tekin, "Ülkemizi eğitim teknolojileri yazılımlarında bir üs haline getirmek istiyoruz. Dünya genelinde diğer ülkelere bu teknolojileri pazarlayabilmek hedefimizdir," ifadesinde bulundu.
Toplantının ardından Vali Mehmet Fatih Serdengeçti ile bir araya gelen Bakan Tekin, yerel esnafı ve siyasi parti temsilcilerini de ziyaret etti.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin (ortada), Valilik Salonu'nda düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Tekin toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin (ortada), Valilik Salonu'nda düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Tekin toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.