Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Emeklilere Bir Defaya Mahsus 5 Bin TL İkramiye Ödemesi Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılacağını açıkladı. Ödemeler Kasım ayının ilk yarısında hesaplara yatırılacak. Emekli olup çalışanlar bu ödemeden faydalanamayacak. İkramiyeden emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı alanlar ve SGK'dan aylık alan şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar yararlanacak.

Yayın Tarihi: 21.10.2023 17:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Emeklilere Bir Defaya Mahsus 5 Bin TL İkramiye Ödemesi Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Ekim Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunarak, "Emeklilerimizi rahatlatacak yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık." demişti.

EMEKLİ CUMHURİYET BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK? Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak bir defaya mahsus olmak üzere emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılacak. Emekli ikramiyesi ödemeleri Kasım ayının ilk yarısında hesaplara yatırılacak.

BU İKRAMİYEDEN HERKES FAYDALANABİLECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Emeklilerimize bir defalığa mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödemeyi kararlaştırdık. Hem emekli olup hem çalışanlar kapsam dışında olacak" dedi.

ÇALIŞAN EMEKLİLER İKRAMİYEDEN FAYDALANABİLİR Mİ?

1-31 Ekim 2023 arası herhangi bir tarihte, sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar dâhil, çalışması olanlar veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin ilgili düzenlemede sayılan iş yerlerinde çalışanlar ödeme kapsamında olmayacak.

5 BİN LİRA İKRAMİYE'DEN KİMLER YARARLANACAK?

Emekliye 5 bin lira ödenmesine ilişkin 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda değişiklik yapılacak. Kanunun önümüzdeki günlerde hızla TBMM'de görüşülmesi bekleniyor. Emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı (dul ve yetim aylığı) almakta olan kişiler 5 bin liralık ödemeden yararlanacak. Ayrıca, SGK’dan aylık almakta olan şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bunların hak sahipleri ödemeden yararlanacak.