Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Enerji Fiyatlarındaki Dalgalanma: İsrail-Hamas Çatışmasının Etkisi

Rusya ambargolarıyla başlayan enerji krizleri hala gündemdeki sıcaklığını korurken Citi'den yeni bir açıklama geldi. Şirketin açıklamasına göre, Orta Doğu'da yaşanan gerilim hisse senedi piyasaları üzerindeki etkisi enerji fiyatları üzerinde olacak. Bloomberg'te yer alan habere göre, İsrail-Hamas'ın petrol arzıyla ilgili endişelerini artırmasıyla Citi, çatışmanın hisse senedi piyasaları üzerindeki etkisinin ana itici gücünün muhtemelen enerji fiyatları olacağını söylüyor. Küresel hisse senedi stratejisti David Groman Salı günkü notunda "Tarihsel olarak hisse senedi piyasaları, başlangıçtaki dalgalanmaya rağmen jeopolitik çatışmaların başlamasından 12 dakika sonra genellikle daha yüksektir. Bununla birlikte, jeopolitik riskler enerji krizlerini başlattığında hisse senetleri önemli bir düşüş gördü," dedi. Groman, savaşın başlamasından önce bile küresel hisse senedi piyasalarına anlamlı bir "jeoekonomik riskin" uygulandığını ekledi.

Yayın Tarihi: 12.10.2023 10:28
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Enerji Fiyatlarındaki Dalgalanma: İsrail-Hamas Çatışmasının Etkisi

Rusya ambargolarıyla başlayan enerji krizleri hala gündemdeki sıcaklığını korurken Citi'den yeni bir açıklama geldi.

Şirketin açıklamasına göre, Orta Doğu'da yaşanan gerilim hisse senedi piyasaları üzerindeki etkisi enerji fiyatları üzerinde olacak.

Bloomberg'te yer alan habere göre, İsrail-Hamas'ın petrol arzıyla ilgili endişelerini artırmasıyla Citi, çatışmanın hisse senedi piyasaları üzerindeki etkisinin ana itici gücünün muhtemelen enerji fiyatları olacağını söylüyor.

Anlamlı Bir Jeoekonomik Risk

Küresel hisse senedi stratejisti David Groman Salı günkü notunda "Tarihsel olarak hisse senedi piyasaları, başlangıçtaki dalgalanmaya rağmen jeopolitik çatışmaların başlamasından 12 dakika sonra genellikle daha yüksektir. Bununla birlikte, jeopolitik riskler enerji krizlerini başlattığında hisse senetleri önemli bir düşüş gördü," dedi.

Groman, savaşın başlamasından önce bile küresel hisse senedi piyasalarına anlamlı bir "jeoekonomik riskin" uygulandığını ekledi.