Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Enerji Tasarruflu Ampuller Kullanmak

Geleneksel ampuller yerine enerji tasarruflu LED veya CFL ampuller kullanmak, daha az elektrik tüketir ve daha uzun ömürlüdür. Sıcak yemekleri buzdolabına koymamak, buzdolabının daha az enerji harcamasına yardımcı olur. Buzdolabı ya da derin dondurucuyu güneş alan bir yerden uzak tutmak enerji tasarrufu sağlar. Beyaz eşyalarda enerji sınıflarına dikkat etmek önemlidir. Güneş alan bir konumdan ev tercih etmek enerji tasarrufu yapmanızı sağlar. Ev aletlerinin düzenli bakımlarını yapmak enerji tasarrufu sağlar.

Yayın Tarihi: 24.10.2023 15:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Enerji Tasarruflu Ampuller Kullanmak

Enerji Tasarruflu Ampuller Kullanmak

Geleneksel ampuller yerine enerji tasarruflu LED veya CFL ampuller kullanmak, daha az elektrik tüketir ve daha uzun ömürlüdür. Özellikle prizde takılı olan şarj aletleri en büyük düşmanlardandır. Her ne kadar buradaki watt gücük gibi görünse de bu sürenin uzaması faturanızı daha da kabartacaktır.

Sıcak Yemekleri Buzdolabına Koymamak

Sıcak haldeki yemekleri buzdolabına koymak, buzdolabının daha fazla enerji harcamasına neden olur. Bu nedenle sıcak yemeklerin soğumasını bekleyip sonra buzdolabına koymak daha enerji tasarruflu bir yöntemdir.

Güneş Alan Yerden Uzak Tutmak

Buzdolabı ya da derin dondurucuyu güneş alan bir yerden uzak tutmak, cihazın daha az enerji harcamasına yardımcı olur. Güneş ışığı cihazın iç sıcaklığını artırabilir ve bu da enerji tüketimini artırır.

Enerji Sınıflarına Dikkat Etmek

Beyaz eşyalarda enerji sınıflarına dikkat etmek önemlidir. Daha yüksek enerji sınıfına sahip olan cihazlar, daha az enerji tüketir ve daha tasarruflu çalışır.

Güneş Alan Konum Tercih Etmek

Evinizi güneş alan bir konumdan tercih etmek, doğal ışığı daha fazla kullanmanızı sağlar ve enerji tasarrufu yapmanıza yardımcı olur.

Alet Bakımlarını İhmal Etmemek

Ev aletlerinin düzenli bakımlarını yapmak, cihazların daha verimli çalışmasını sağlar ve enerji tasarrufu yapmanıza yardımcı olur.