Erdemli'de Eczane Çalışanına Saldırı
Mersin'in Erdemli ilçesinde, eczane çalışanı Arif Fidan, 15 Ekim tarihinde babasıyla tartışma yaşayan İ.T. tarafından sopayla darbedildi. Olay, Merkez Mahallesi Hastane Caddesi'ndeki bir eczanede gerçekleşti.
Darbedilen Arif Fidan, başından yaralanarak sağlık ekipleri tarafından Erdemli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İ.T., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi hakimlikce tutuklanan şüpheli, olayı gerçekleştirdiği günden beri gözaltında bulunuyordu.
Başhekimden Destek Ziyareti
Olay sonrası Arif Fidan’a geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere Erdemli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Deliktaş, Fidan'ı ziyaret etti. Deliktaş, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "Bizler aynı zincirin halkalarıyız. Hastanın ilaca ulaşması, tedavinin tamamlanması hepimizin ortak görevidir. Sağlık çalışanına yapılan her saldırı, topluma karşı bir saldırıdır," açıklamasında bulundu.
Arif Fidan da Başhekim Deliktaş'a ziyareti için teşekkür ederek, benzer olayların bir daha yaşanmamasını ümit ettiğini ifade etti.
Olayın Ardındaki Durum
İ.T'nin eczane çalışanı üzerinde gerçekleştirdiği şiddet eylemi, toplumda sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların önlenmesi gerektiği konusunu gündeme getirdi. Bu tür saldırıların toplum sağlığı açısından da önemli bir sorun teşkil ettiğini belirten uzmanlar, sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması adına önlemlerin artırılması gerektiğinin altını çiziyor.
Erdemli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Deliktaş (sağda), sopayla darbedilen eczane çalışanı Arif Fidan'ı (ortada) ziyaret etti.