Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Erdoğan'ın Hamas Çıkışının Perde Arkası Ortaya Çıktı! 10 Günde Ne Oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas terör örgütü olmadığını söylemesinin perde arkasında 10 günlük nekahat dönemi olduğu iddia ediliyor. Erdoğan'ın bu çıkışı, kurmaylarını da şaşırttı. İstanbul'daki dinlenme döneminde, Erdoğan'ın prostat operasyonu geçirdiği ve çevresindeki muhafazakar çevre ve İHH yönetimiyle görüşmeler yaptığı belirtiliyor. Somali'den de Hamas'a destek geldi ve dünya kamuoyunun Filistin'deki acılara sessiz kalmasını eleştirdi.

Yayın Tarihi: 03.11.2023 09:14
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Erdoğan'ın Hamas Çıkışının Perde Arkası Ortaya Çıktı! 10 Günde Ne Oldu?

Erdoğan'ın Hamas Çıkışının Perde Arkası Ortaya Çıktı! 10 Günde Ne Oldu?

Erdoğan'ın dünyada yankılanan 'Hamas terör örgütü değil' çıkışının arkasında, 10 günlük nekahat döneminin etkisi olduğu iddia ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada İsrail'i sert bir dille eleştirdi, 'Hamas terör örgütü değil, kurtuluş ve mücahitler grubudur' dedi. Erdoğan'ın açıklaması ABD'de yankılandı.

Erdoğan'ın çıkışının kurmaylarını da şaşırttığı yorumları yapıldı. Gazeteci Nuray Babacan, Gazete Pencere'deki yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Hamas terör örgütü değildir' çıkışının perde arkasını yazdı.

Babacan'ın yazısının ilgili bölümleri şöyle:

'Türkiye’nin, Gazze savaşındaki tutumu ve sonuçları hem genel siyasetin hem de AKP’nin gündeminde. Şimdi durumu toparlama süreci yaşanıyor, dış politika ve ekonomik sonuçlarına kafa yoruluyor. Bu noktaya nasıl gelindiği de sohbetlerin ana konusu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın grup konuşmasındaki, 'Hamas terör örgütü değildir', 'mücahit örgüt' ve 'bir gece ansızın gelebiliriz' ifadelerinin metinde olmadığı da ortaya çıktı. Erdoğan’ın bu duygusal çıkışında, 10 günlük 'nekahat' döneminin etkisi olduğunu söyleyenler var.

AKP’lileri bile şaşkına çeviren ve ileri bulunan bu sözlerin konuşma metninde olmadığını söyleyenler, Erdoğan’ın grup toplantısından öncesindeki 10 gün boyunca İstanbul’da 'dinleniyor' dedikleri döneme vurgu yapıyorlar. Aileyle oldukça yakın geçen bu dönemde, Erdoğan’ın operasyon geçirdiği konuşuluyordu. Bu doğru çıktı. Erdoğan’ın prostat operasyonu geçirdiği ve basit bir müdahale olduğu iddia ediliyor.

Bu dönemde, İstanbul’da görüştüğü muhafazakar çevre, ailenin bir grubunun kendisine sık sık Gazze’yle ilgili duygusal yorumlar yapması ve hatta Türkiye’nin gündemine Mavi Marmara organizasyonuyla bela eden İHH (İnsanı Yardım Vakfı) yönetimiyle yaptığı görüşmelerin etkisi olduğu anlatılıyor. Bunları aktaranlar AKP’liler; ne kadar doğrudur bilinmez, ama devlet politikasına, devlet dışı unsurların yön verdiğini düşünmek bile rahatsız edici.'

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas Çıkışı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada İsrail'i sert bir dille eleştiererek, 'Hamas terör örgütü değil, kurtuluş ve mücahitler grubudur' demişti. Bu sözleri destekleyen bir açıklama da Somali'den geldi. 'DÜNYA, FİLİSTİN'İN ACILARINA SESSİZ' Barre, başkent Mogadişu'daki konferansta yaptığı konuşmada, dünya kamuoyunun Filistin'de yaşanan acılara sessiz kalmasını eleştirdi. 'Dünya nerede, insan hakları savunucuları nerede, çocuk hakları savunucuları nerede?' ifadesini kullanan Barre, Filistin'de olup bitenleri unutmama sorumlulukları bulunduğunu söyledi.

HAMAS'A GÜÇLÜ DESTEK Hamas'ın 'terör örgütü' olmadığını ifade eden Barre, 'Hamas, bir kurtuluş hareketidir.' dedi. Somali, daha önce İsrail saldırılarında binlerce sivilin öldüğü Gazze Şeridi'ne doktor ve gönüllü sağlık çalışanları göndereceklerini açıklamıştı. İSRAİL'İN GAZZE SALDIRISI Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in 'Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme' gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı. İsrail, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315'i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. İsrail'e göre 31 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda ölen asker sayısı 18'e yükselirken, Kassam Tugayları'nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail saldırılarda 3 bin 760'ı çocuk, 2 bin 326'sı kadın olmak üzere 9 bin 61 Filistinliyi öldürürken, en az 32 bin kişiyi yaraladı. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 134 Filistinliyi öldürdü.

A HABER UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN