Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ergene Havzası'ndaki Kirlilikle Mücadelede Cezalar

Ergene Havzası'nda çevre kirliliğine karşı uygulanan cezalarda toplam 106 milyon lira uygulandı.

Yayın Tarihi: 19.10.2025 11:16
Güncelleme Tarihi: 19.10.2025 11:16

Ergene Havzası'ndaki Kirlilikle Mücadelede Cezalar

Ergene Havzası’nda Uygulanan Cezaların Detayları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ergene Havzası’nda yürütülen kirlilikle mücadele çalışmaları kapsamında 2023 yılı içerisinde toplam 1152 denetim gerçekleştirildi. Bu denetimler sonucunda çevreyi kirleten tesislere 106 milyon 381 bin 979 lira idari para cezası uygulandı.

Kapsamlı Denetim Süreci

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, kirlilikle mücadele çerçevesinde bölgedeki sanayi tesisleri, organize sanayi bölgeleri ve belediye atık su arıtma tesislerine yönelik detaylı denetimler sürdürülüyor. Bu yıl içinde gerçekleştirilen denetimlerde 21 tesisin faaliyeti durduruldu.

Genel Durum ve Ek Önlemler

Ergene Havzası, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne illerini kapsayan bir bölge olarak, çevre kirliliğinin yoğun olduğu bir alan olarak biliniyor. Denetim ekipleri, atık su arıtma tesislerini ve sanayi bölgelerini sürekli olarak izliyor. 70 atık su arıtma tesisine yönelik yapılan ani denetimlerde, kirlilik tespit edilen tesislere idari yaptırımlar uygulanıyor.

Ayrıca, sanayi tesislerinin baca gazı emisyonları da denetleniyor. Gece-gündüz ayrımı yapılmadan, 77 sanayi tesisi üzerinde emisyon ölçümleri gerçekleştiriliyor ve mevzuata uygunlukları kontrol ediliyor.

Ülke Genelindeki Durum

Bu yıl içerisinde, Türkiye genelinde yapılan denetimlerde toplam 45 bin 660 denetim gerçekleştirilmiş olup, 5 bin 4 tesise toplam 2 milyar 911 milyon 652 bin lira ceza uygulanmış, 373 tesisin faaliyeti durdurulmuştur.

Ergene Havzası'ndaki kirlilikle mücadele kapsamında bölgedeki sanayi tesisleri, organize sanayi...

Ergene Havzası'ndaki kirlilikle mücadele kapsamında bölgedeki sanayi tesisleri, organize sanayi bölgeleri ve belediye atık su arıtma tesislerine yönelik kapsamlı denetimler sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ergene Havzası'nda yürütülen kirlilikle mücadele çalışmaları kapsamında bu yıl yapılan 1152 denetimde çevreyi kirletenlere 106 milyon 381 bin 979 lira idari para cezası uyguladığını bildirdi.

Ergene Havzası'ndaki kirlilikle mücadele kapsamında bölgedeki sanayi tesisleri, organize sanayi...