
Eskişehir Teknik Üniversitesi 2025-2026 Akademik Yılı Töreni Düzenlendi
Eskişehir Teknik Üniversitesi'nde (ESTÜ) 2025-2026 akademik yılı, düzenlenen bir törenle açıldı. Tören, Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi ve saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından katılımcılara müzik dinletisi sunuldu.
Rektör Özcan'ın Açılış Konuşması
ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, yaptığı konuşmada, üniversitenin bünyesinde 6 fakülte, 3 meslek yüksekokulu, 1 yabancı diller yüksekokulu ve 3 enstitü bulunduğunu ifade etti. Özcan, "Eğitim öğretim alanında nitelikli öğrenciler ve mezunlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Araştırma potansiyelimizi arttırarak ülkemizin ihtiyaçlarına katkıda bulunmaya devam etmekteyiz" dedi.
Uluslararası Öğrenci Sayısı ve Anlaşmalar
Özcan, uluslararasılaşma faaliyetlerine dikkat çekerek, 70 farklı ülkeden yaklaşık 300 uluslararası öğrencinin üniversitede eğitim aldığını belirtti. "Üniversitemizin 700'e yakın uluslararası anlaşması bulunmaktadır. Geçen yıl 131 öğrencimiz Öğrenim Hareketliliği için, 42 öğrencimiz ise staj için yurt dışına gitti" dedi.
Önemli Konuk ve İlk Ders
Törenin en dikkat çekici anlarından biri, Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanvekili Fuzuli Aydoğdu'nun yeni akademik yılın ilk dersini vermesi oldu. Ayrıca, üniversitenin tanıtımı amacıyla özel bir sinevizyon gösterimi de yapıldı.
İlgili Katılımcılar
Törene, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah, Eskişehir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Arif Hamdi Sazak, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak ve akademisyenler gibi pek çok önemli isim katılım gösterdi.
Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin (ESTÜ) 2025-2026 akademik yılı açılışı dolayısıyla tören gerçekleştirildi. Törene, Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanvekili Fuzuli Aydoğdu (ortada), ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan (sol 4), Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah (sağ 4), Eskişehir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Arif Hamdi Sazak (sol 3), Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak (sağ 2), İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Jandarma Albay Metin Ünlü (solda) ve akademisyenler katıldı.