Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Et fiyatlarına bu kez zam değil indirim geliyor

İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi yeni bir açıklama yaparak kırmızı et fiyatlarında indirim beklendiğini açıkladı. Peki, kırmızı et fiyatlarında neden ve ne kadar indirim yapılacak?

Yayın Tarihi: 08.05.2024 07:54
Güncelleme Tarihi: 08.05.2024 07:54

Et fiyatlarına bu kez zam değil indirim geliyor

Kırmızı et fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından yeni bir indirim müjdesi daha duyuruldu! Üst üste gelen zamlar vatandaşın belini bükünce, bu kez indirim yapıldığı açıklandı. Peki kırmızı et fiyatlarına ne kadar indirim geldi? 

Kırmızı et fiyatlarının her dönem yüksek olduğu ülkemizde artan maliyetler nedeniyle son yıllardaki fiyat artışları dikkat çekmeye başladı. Son bir aylık süreçte 100 liradan fazla artan kırmızı et fiyatları nedeniyle vatandaşlar sağlıklı beslenmeye adım adım uzaklaşırken müjdeli haber geldi. Fiyatı hızla artan kırmızı etin kilo fiyatında indirim yapıldı! 

Kilo başına en az 35 TL indirim! 

İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, yeni bir açıklama yaparak Kurban Bayramı öncesinde ilk kez et fiyatlarının düştüğünü ifade etti. Son bir aylık süreçte 100 liradan fazla zamlanan kırmızı ette yeni bir zam yapılmayacağını aktardı. 

et fiyatında indirim

Geçtiğimiz hafta 15 TL bu hafta da 20 TL indirim gelen kırmızı et fiyatlarında düşüş başlarken, Tüfekçi, esnaftan en az 35-50 TL arasında indirim beklendiğini kaydetti. 

İndirim sebebi ithal büyükbaşlar! 

Kırmızı et fiyatlarına gelen indirimin arkasında Tüfekçi’nin anlattıklarına göre ithal büyükbaşlar yer alıyor. Kurban Bayramı için ithal edilen büyükbaş hayvanların kurbanlık olarak piyasaya girmesi nedeniyle kısa sürekli bir et bolluğu var. Tüfekçi’nin söylediklerine şu anda yaklaşık 5-6 vakıfta anlaşma yapıldığı ve anlaşmaların devam edildiği de öğrenildi. Bu kapsamda da bayrama kadar herhangi bir fiyat artışı beklenmediği ifade edildi.