Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ev Sahiplerinin İmzalattığı Kağıt Kiracılar Tarafından Yok Sayılıyor

Son aylarda tahliye taleplerinde imzaya itirazlar büyük artış gösterdi. Ev sahipleri tahliye taahhüdü almadan evini kiraya veriyor ve kiracılar da imza atıyor. Ancak tahliye tarihinde kiracılar, kira piyasasındaki sorunlar nedeniyle imzaya itiraz ediyor. Bu durumda ev sahipleri dava açmak zorunda kalıyor ve süreç uzayabiliyor. Kiracılar için avantajlı bir süreç yaşanırken, ev sahipleri mağdur oluyor.

Yayın Tarihi: 16.10.2023 17:13
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ev Sahiplerinin İmzalattığı Kağıt Kiracılar Tarafından Yok Sayılıyor

Ev Sahiplerinin İmzalattığı Kağıt Kiracılar Tarafından Yok Sayılıyor

Son aylarda tahliye taleplerinde imzaya itirazlar büyük artış gösterdi. Uzman isimden dikkat çeken uyarılar geldi. "Yaklaşık 2 yıldır ev sahipleri tahliye taahhüdü almadan evini kiraya vermiyor. Kiracı da bu şartı kabul ediyor ve imza atıyor. Tahliye tarihi geldiğinde ise kira piyasasında yaşanan sorunlar kiracıyı farklı yollara itiyor.

Ev sahibi tahliye tarihinden itibaren bir ay içinde icra dairesine başvuruyor ve kiracıya bir tebligat yollanıyor. Bu noktada kiracı ya evi 15 günde boşaltacak ya da bir hafta içinde itiraz edecek. Son aylarda yaşanan ise şu; Kiracı evden çıksa aynı rakama bir ev bulamayacağını biliyor.

Zaman Kazanma Taktiği

Öyleyse zaman kazanayım diyor ve imzaya itiraz ediyor. Bu noktada ev sahibinin itiraz gerekçesini çürütmek için dava açması gerekiyor. Kira davalarının patladığı bu dönemde bu süreç 1.5-2 yıl sürebiliyor. Özetle kiracı için kârlı bir süreç yaşanırken, mülk sahibi ciddi mağduriyet yaşıyor."