
Evrende Su Arayışı Söyleşisi Düzenlendi
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından koordine edilen Bilim Kafe etkinlikleri, 81 ildeki 150'den fazla üniversitede gerçekleştirilmeye devam ediyor. Bu kapsamda, 'Evrende Su Arayışı' başlıklı söyleşi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yerleşkesinde yapıldı.
Dr. Umut Yıldız’ın Konuşması
Etkinlikte, NASA'daki görevinden dönen ODTÜ Bilim İletişimi Ofisi Direktörü Dr. Umut Yıldız katılımcılarla bir araya gelerek önemli konulara değindi. Yıldız, gezegenler ile yıldızların oluşumunda suyun rolünü, insanoğlunun evrende su ve yaşam izleri arayışını ve evrende potansiyel yaşam formlarının varlığını sorguladı.
Etkinliğin Önemi
Söyleşi sonrası Anadolu Ajansı muhabirine açıklamalarda bulunan Yıldız, YÖK'ün Bilim Kafe projesinin halkın bilime daha yakın olmasını sağlamakta büyük bir rol oynadığını söyledi. Yıldız, bilim insanlarının çalışmalarını halkla paylaşmanın önemine değinerek, bu tür etkinliklerin destek ve farkındalık yaratabileceğini belirtti.
Türkiye’nin Uzay Vizyonu
Yıldız, Türkiye'nin uzay alanında atılımlar gerçekleştirdiğini ve yurt dışında eğitim almış kişilerin bu alanda katkıda bulunması gerektiğine vurgu yaptı. Türkiye'nin uzay sektöründeki gelişmelerin hızlanacağını belirten Yıldız, gençlere uzayla ilgili mesleklere yönelmeleri için tavsiyelerde bulundu.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) "Bilim İletişimi Ofisi" tarafından 81 ildeki 150'yi aşkın üniversitede koordine edilen Bilim Kafe etkinlikleri kapsamında, "Evrende Su Arayışı" başlıklı söyleşi düzenlendi.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) "Bilim İletişimi Ofisi" tarafından 81 ildeki 150'yi aşkın üniversitede koordine edilen Bilim Kafe etkinlikleri kapsamında, "Evrende Su Arayışı" başlıklı söyleşi düzenlendi.