Fazıl Say ve Patricia Kopatchinskaja Yenilikçi Bir Konserle Karşınızda
İstanbul'da, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde sahne alan usta piyanist Fazıl Say ve Moldovalı keman virtüözü Patricia Kopatchinskaja, müzikseverleri büyüleyen bir konser deneyimi yaşattı.
Yeni Eserlerin Dünya Prömiyeri
Konser, Fazıl Say'ın "Kaybolan Çığlıklar Sonatı" adlı yeni eserinin yanı sıra, Patricia Kopatchinskaja'nın "Unisolo" isimli eserinin dünya prömiyerine sahne oldu.
İlk Konser Anıları
Konsere başlamadan önce bir konuşma yapan Say, Kopatchinskaja ile birlikte 2005'te verdikleri ilk konseri hatırlatarak, "Dünyanın dört bir yanında yüzlerce kez birlikte sahne aldık. Patricia, Türkiye'de daha önce benimle ve orkestralarımızla da çaldı." ifadelerini kullandı.
Programın İçeriği
Fazıl Say, konserin programında Ludwig van Beethoven'ın Kreutzer Sonatının yer aldığını belirterek, dinleyicilerin yoğun bir müzik deneyimi yaşayacaklarını ifade etti. Programın ilk yarısında, Karol Szymanowski tarafından 1915'te bestelenen "Les Mythes" eserinden üç parça seslendirilecekti.
Patricia'nın Müzik Dili
Kopatchinskaja'nın yeni eseri "Unisolo" hakkında Say, "Bu eser, soyut bir dünya sunan üç bölümlü bir yapı içeriyor. Patricia'nın felsefesi, müziğin her zaman güzel olmak zorunda olmadığını savunuyor." dedi.
"Kaybolan Çığlıklar Sonatı"
Say, "Kaybolan Çığlıklar Sonatı" adlı eserini 3 ay önce yazdığını belirterek, bunun da Türk enstrümanlarının nostaljik dokunuşlarını taşıyan ve dramatik anlatımlarla yüklü bir eser olduğunu aktardı. Konser, izleyicilerin yoğun ilgisiyle yaklaşık 2 saat sürdü.
Sahnede 50 yılı geride bırakan usta piyanist Fazıl Say ile Moldovalı keman virtüözü Patricia Kopatchinskaja, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde müzikseverlerle buluştu.
Sahnede 50 yılı geride bırakan usta piyanist Fazıl Say ile Moldovalı keman virtüözü Patricia Kopatchinskaja, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde müzikseverlerle buluştu.