
FETÖ'nün Mahrem Yapılanmasında Gözaltı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı içindeki mahrem yapılanmasına katıldığı iddia edilen emekli albay Murat B. hakkında 15 yıla kadar hapis talebiyle iddianame düzenledi.
İtirafçı Tanıkların Açıklamaları
İddianamede, örgüte dair bilgileri paylaşan itirafçı İbrahim A., 1993 yılında askeri öğrenci olarak Murat B. ile birlikte örgütsel toplantılara katıldığını belirtmiştir.
Erzurum'da yürütülen bir soruşturma ile Murat B'nin, FETÖ'nün mahrem imamları ile irtibatı ve örgütsel iletişim yöntemleri kullanarak ardışık olarak arandığı belirlenmiş ve 25 Haziran'da gözaltına alınmıştır.
Örgütsel İlişkiler ve Etkin Pişmanlık
İddianameye göre, Murat B., etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak örgüte dair bilgiler vermek istemektedir. İtiraflarında 1985 yılında örgütle irtibatının başladığını, Mustafa kod adlı şahıs aracılığıyla askeri liselere giriş sürecine dahil olduğunu açıklamıştır.
Askeri lise yıllarında yapılan toplantılarda FETÖ lideri Fetullah Gülen ile görüşme fırsatı bulduğunu aktaran Murat B, bu sürecin ardından pişmanlık duyduğunu ifade etmiştir.
Pişmanlık ve Hapis İsteği
İddianamede, Murat B.'nin mahrem abisine bağlılığı ve gizli toplantılara katılımı detaylı olarak ele alınmıştır. Emekli albay, 12 FETÖ üyesini deşifre etmesi nedeniyle de silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalmaktadır.
Şüpheli hakkında etkin pişmanlık hükümlerinin mahkeme kararıyla değerlendirileceği belirtilmiştir.