Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Filistin'in İsrail Tarafından Bombalanması ve Filistin Halkının Atatürk'e Duyduğu Özlem

Filistin'in İsrail tarafından bombalanması ve haritadan silinme çabaları, Filistin halkının Atatürk'e olan özlemi ve Filistin'in bağımsızlık mücadelesi üzerine bir makale.

Yayın Tarihi: 30.10.2023 03:11
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Filistin'in İsrail Tarafından Bombalanması ve Filistin Halkının Atatürk'e Duyduğu Özlem

Filistin'in İsrail Tarafından Bombalanması ve Haritadan Silinmesi

Filistin'in İsrail tarafından vahşice bombalandığı ve haritadan silinmeye çalışıldığı şu günlerde hepimizin gözü kulağı mazlum Filistin halkında… Gazze’ye düşen her bomba bizim de yüreğimizi parçalıyor.

Filistin Halkının Atatürk'e Duyduğu Özlem

Neredeyse 75 yıldır eziyet gören Filistin halkı, kendi topraklarında zulüm görüyor, öldürülüyor, sürgün ediliyor. Bu zulüm yüzünden aile üyelerinin büyük çoğunluğunu kaybeden Filistinli Yusuf Barakat, Sözcü Gazetesi’nden Başak Kaya’ya, “Keşke Filistin’in de bir Atatürk’ü olsaydı’’ diyor önceki gün yayımlanan röportajında…

Atatürk'ün Önemi

Çöken Osmanlı İmparatorluğu’nun küllerinden bir Cumhuriyet inşa eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmasa, acaba Türk milleti varlığını sürdürebilir miydi? Sürdürse bile kim bilir hangi koşullarda yaşamaya mahkûm edilirdi?

Filistin'in Durumu ve İhtiyaçları

Filistinlileri bağımsızlığa taşıyacak bir liderlerinin olmamasının yarattığı sonuçları değerlendirirken Yusuf Barakat şu sözleri dile getiriyor: “İsrail, ülkemizin topraklarında katliam yapıyor. Benim ülkemin de bir Atatürk’e ihtiyacı var. Filistin özgürlüğüne kavuşmak için Atatürk'ü örnek almalı. Bizim de bir Atatürk’ümüz olsaydı bu savaş yaşanmazdı.”

Ortadoğu'daki Durum

Baksanıza, içinde bulunduğumuz coğrafya emperyalizm tarafından lime lime edilirken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve “İki büyük eserimden biri” dediği Cumhuriyet’imiz birçok eksiğine rağmen ayakta durmayı başarıyor; bağımsızlığımızın sembolü bayrağımız ise her gün özgürce dalgalanıyor…

Filistin Halkının Direnişi

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının bir “soykırım” niteliği taşıdığını ifade eden Barakat, “İsrail her ne kadar şiddetin dozunu artırıp Filistin’e saldırsa da oradaki insanlar arasında bir zafer havası var. Şu an 200’e yakın İsrailli esir var. Bu esirlerin tutuklu bulunan yaklaşık 7 bin Filistinliyi alabilmek için ellerinde bir koz olarak görüyorlar” dedi.

Sol Örgütlerin Mücadelesi

İsrail’e yönelik yapılan Aksa Tufanı operasyonunda, Hamas’ın yalnız olmadığını ve birçok solcu ve laik örgütün de İsrail’e karşı mücadele ettiğini ifade eden Barakat, söz konusu yapıların birbirleriyle koordineli şekilde hareket ettiğini savundu.

Atatürk'ün Önemi ve Filistin Halkının Mücadelesi

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili beyanları nedeniyle ise bazı kesimler tarafından eleştirildiğini söyleyen Barakat, “Cumhuriyet’in 100’üncü yılına girerken şunları söyleyebilirim ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk çok büyük bir lider. Bu ülkenin bağımsızlığını kazandı. Burada yaşayan insanlar çok şanslı çünkü birçok hak ve özgürlüğe sahipler. Keşke Filistin’in de Atatürk’ü olsaydı. En büyük hayalim, bağımsızlığımız” ifadelerini kullandı.