Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Filistinli Gazeteci Baroud: Gazze Direnişi, İsrail Propagandasını Yıkıyor

Filistinli gazeteci Baroud, Gazze'deki direnişin İsrail'in haksız propagandasını alt ettiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 27.10.2025 13:39
Güncelleme Tarihi: 27.10.2025 13:39

Filistinli Gazeteci Baroud: Gazze Direnişi, İsrail Propagandasını Yıkıyor

Filistinli Gazeteci Ramzy Baroud'un Açıklamaları

İstanbul'da düzenlenen Gazze Mahkemesi oturumuna katılan Filistinli yazar Ramzy Baroud, uluslararası toplumun İsrail'in Gazze'deki insanlık suçlarına karşı daha fazla bilinçlendiğini söyledi. Baroud, "Gazze halkının toplu direnişi, 1948'den beri süregelen İsrail propagandasını yerle bir etti," şeklinde ifade etti.

İsrail'in Savaş Suçları ve Gazze'nin Direnişi

Baroud, Filistinli gazetecilerin ve uluslararası muhabirlerin İsrail'in işlediği savaş suçlarını ifşa etmek için çaba sarf ettiğini belirtti. Gazze Mahkemesi aracılığıyla bu suçların gün yüzüne çıkarılması, sadece İsrail'in Gazze'deki uygulamalarından dolayı değil, aynı zamanda Gazze halkının direnişinin bir sonucu olduğunu vurguladı.

Trump ve Netanyahu'nun Planları

Baroud, ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'yi geliştirme planlarına dikkat çekerek, "Bu planlar, Filistinlilerin varlığını hiçe sayarak, Gazze’nin kendi halkı olmadan geliştirilmesini amaçlıyordu," dedi. Bu hayali bozan unsurun ise Gazze'nin kendisi olduğunu ifade etti.

Batı Şeria ve Direniş

Baroud, Batı Şeria’nın da bu direniş mücadelesinin önemli bir parçası olduğunu belirterek, “Eğer Gazze direniş gösterdiyse, Batı Şeria da gerekeni yapabilir,” dedi.

İsrail'in Sömürgeci Politikaları

Baroud, İsrail'in Filistin direnişine karşı uyguladığı şiddetin sömürgeci bir strateji olduğunu vurguladı. "Direnişin her biçimi, uluslararası hukuk çerçevesinde meşrudur," diye de ekledi. Ancak, bu direnişin İsrail tarafından orantısız bir şiddetle karşılandığını dile getirdi.

Sonuç olarak, Baroud, İsrail'in işgal planlarının her zaman devam edeceğini ve direnişin bu süreçte bir gereklilik olduğunun altını çizdi. Kendisi, direnişin yalnızca Filistin ile sınırlı olmadığını, aynı zamanda İsrail'in diğer bölgelere yönelik saldırgan politikalarının da bir parçası olduğunu belirtti.

İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarını araştırmak üzere kurulan küresel ve bağımsız girişim...

İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarını araştırmak üzere kurulan küresel ve bağımsız girişim "Gazze Mahkemesi"nin nihai oturumu için İstanbul'a gelen Filistinli gazeteci ve yazar Ramzy Baroud, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.