
Gaziantep Baklavacıları Bayram İçin Hazırlanıyor
Gaziantep'in ünlü baklavacıları, Kurban Bayramı öncesinde artan müşteri taleplerine yetişmek için yoğun bir tempoda çalışmaya başladı. Baklava üretiminde işlerin iki katına çıktığı belirtiliyor.
Artan Siparişler ve Yoğun Mesai
Baklava ustası Ömer Faruk Çiftçi, bayram günleri yaklaşırken yoğun çalışmalara başladıklarını ifade etti. Normal şartlarda günde 30 ton baklava ürettiklerini belirten Çiftçi, bayram döneminde bu rakamın 60 tona kadar çıktığını, arife gününde ise 70-80 ton üretim yapıldığını vurguladı.
Tüketimin Dağılımı
Üretilen baklavanın üçte ikisinin yurt içi ve dışındaki siparişlere gittiğini, kalan kısmının ise Gazianteplilerin ve şehri ziyaret eden turistlerin tüketimi olduğunu söyledi.
Geleneksel Üretim ve Kalite
Çiftçi, geleneksel yöntemlerle, insan gücüyle yapılan baklavanın lezzetinin ön planda olduğunu ifade ederek, bazen talebe yeterince karşılık veremediklerini de sözlerine ekledi. "Coğrafi tescilli baklavamızla, en lezzetli ürünü sunmak için çalışıyoruz" dedi.
Baklavanın Bayramdaki Yeri
Üretim aşamalarında yaşanan yoğunluğa da dikkat çeken Çiftçi, "Bayramda kurban kesen insanların genellikle şekeri düşer, bu noktada tatlı olan baklavalarla ağızları tatlandırıyoruz" ifadelerine yer verdi.
Baklava ustası Fahri Kaplan da bayram öncesinde tatlı telaşın arttığını ve yoğun çalışmalara devam ettiklerini dile getirdi.
Avrupa Birliği'nce tescil edilen, Türk mutfağının ilk ürünü "Antep baklavası", bayramda ağızları tatlandırmaya devam edecek. Gaziantepli baklavacılar, Kurban Bayramı öncesinde katlanan siparişleri yetiştirmek için yoğun mesaiye başladı.
Avrupa Birliği'nce tescil edilen, Türk mutfağının ilk ürünü "Antep baklavası", bayramda ağızları tatlandırmaya devam edecek. Gaziantepli baklavacılar, Kurban Bayramı öncesinde katlanan siparişleri yetiştirmek için yoğun mesaiye başladı.