Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gazze'ye Acil İnsani Yardım Çağrısı

ANFİDAP, Gazze'deki insani krize dikkat çekerek acil müdahale çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 25.07.2025 11:48
Güncelleme Tarihi: 25.07.2025 11:48

Gazze'ye Acil İnsani Yardım Çağrısı

Ankara Filistin Dayanışma Platformu'ndan Acil Yardım Çağrısı

Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze'deki insani kriz için acil yardım talebinde bulundu. Yapılan basın açıklamasında, "Gazze'deki açlık oyunlarını bozacak fiili bir adım atılmalı, bu zulüm ne pahasına olursa olsun engellenmelidir" ifadesi dikkat çekti.

Faaliyetler ve İhlaller

ASMA Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği'nde düzenlenen açıklamada, Cihannüma Derneği Ankara Temsilcisi Semi Okumuş, İsrail'in iki yılı aşkın süredir Gazze'de savaş suçları işlediğini belirtti. Okumuş, dünya kamuoyunun bu duruma kayıtsız kalmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Artık Daha Fazla Beklenmemeli

Okumuş, bebeklerin ve çocukların açlık nedeniyle hayatını kaybetmesi karşısında diplomasi ve müzakerelerin yetersiz kaldığına işaret ederek, "Söylem düzeyinde en az bizim kadar duyarlı olan yöneticilerimizden şimdi fiili müdahale talepleri yükselmeli" dedi.

Türkiye'nin Rolü

Türkiye'nin açlıkla mücadele eden Gazze halkına yardım ulaştırması gerektiğini belirten Okumuş, "Mağdurların hamisi ve vicdanın sesi olan bir Türkiye, mazlumların duasını alarak yoluna devam edecektir. İnsani dış politika gereği cesur adımlar atmalıyız" şeklinde konuştu. Okumuş, Gazze'deki açlık oyunlarını bozacak fiili bir adımın zamanının geldiğini ve bu zulmün engellenmesi gerektiğini dile getirdi.

Cihannüma Derneği Ankara Temsilcisi Semi Okumuş (sol 5), Ankara Filistin Dayanışma Platformu adına...

Cihannüma Derneği Ankara Temsilcisi Semi Okumuş (sol 5), Ankara Filistin Dayanışma Platformu adına basın toplantısı düzenledi.

Cihannüma Derneği Ankara Temsilcisi Semi Okumuş (sol 5), Ankara Filistin Dayanışma Platformu adına...

Cihannüma Derneği Ankara Temsilcisi Semi Okumuş (sol 5), Ankara Filistin Dayanışma Platformu adına basın toplantısı düzenledi.