Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Geceleri Yükselen Kan Şekeri Belirtileri ve Mücadele Yolları

İnsüline yanıt vermeyen veya hormon eksikliğinden dolayı ortaya çıkan kan şekeri seviyeleri düzensizliği, diyabete yol açar. Geceleri ortaya çıkan baş ağrısı ise kan şekeri seviyelerinin çok yükseldiğine dair önemli bir 'erken uyarı işareti' olabilir. Yüksek kan şekeri belirtileri arasında uykuda bozulmalar, sık sık idrara çıkma, su içmek için uyanma isteği, baş ağrısı, ağız kuruluğu ve mide bulantısı yer alır. Doğru miktarda su tüketimi, karbonhidrat alımının kontrolü ve düzenli egzersiz, yüksek kan şekeri ile mücadelede önemlidir.

Yayın Tarihi: 23.10.2023 16:23
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Geceleri Yükselen Kan Şekeri Belirtileri ve Mücadele Yolları

Geceleri Yükselen Kan Şekeri ve Diyabet

İnsüline yanıt vermeyen veya hormon eksikliğinden dolayı ortaya çıkan kan şekeri seviyeleri düzensizliği, diyabete yol açar. Bu süreç yönetilmediğinde ise sinir uçlarında dahi ortaya çıkan ciddi hasar, yüksek glikoz seviyeleri sebebiyle ortaya çıkabilir.

Geceleri Ortaya Çıkan Belirtiler

Semptomlar, genellikle kan şekeri önemli ölçüde yükselmeden kendisini 'belirgin' bi şekilde ortaya çıkarmıyor. Bu nedenle diyabet hala 'etkisiz hale getirilebilecekken' fark edilmiyor. Geceleri ortaya çıkan baş ağrısı ise kan şekeri seviyelerinin çok yükseldiğine dair önemli bir 'erken uyarı işareti' olabilir.

Yüksek Kan Şekeri Belirtileri

Geceleri ortaya çıkan yüksek kan şekeri belirtileri arasına; uykuda bozulmalar, sık sık idrara çıkma, su içmek için uyanma isteği, baş ağrısı, ağız kuruluğu ve mide bulantısı yer alıyor.

Yüksek Kan Şekeri ile Mücadele

Doğru miktarda su tüketimi, kandaki şeker oranının kontrolü için çok önemlidir. Vücudun besini şekere dönüştürmesi sebebiyle karbonhidrat alımını da doğru şekilde yönetmek gerekir. Ayrıca düzenli yapılan egzersiz, kan şekerini düzenli bir aralıkta tutmayı sağlayabilir.