
Giresun'un Tarımda Yeni Umudu: Ahududu ve Böğürtlen Projesi
Giresun'un Dereli ilçesinde, üreticilere ek gelir sağlamak amacıyla oluşturulan ahududu ve böğürtlen bahçelerinde hasat süreci başladı. Yavuzkemal Beldesi'nde, yerel belediye ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle dağıtılan fideler, bölge halkına umut oldu.
Yüksek Kesimlerde Verim Artışı
Beldedeki yüksek kesimlerde, sezonun geç olgunlaşan ürünlerinin hasadına yeni geçildi. Bu yıl, ahududu ve böğürtlen rekoltesinden yaklaşık 3 ton ürün bekleniyor.
Başkan Adem Önal'dan Açıklama
Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Adem Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede tarıma verdikleri öneme ve ürün çeşitliliğini artırmak adına yürüttükleri çalışmalara dikkat çekti. Önal, ahududu ve böğürtlen üretimini yaygınlaştırma hedefinde olduklarını belirtti.
Üretime Teşvik ve İleriye Dönük Hedefler
Önal, yörede tarımın gelişimi için önemli adımlar attıklarını ve oluşturulan bahçeler ile halklarına fidan dağıttıklarını ifade etti. "Belde olarak üreten bir toplum olma hedefimiz var," diyen Önal, örtü altı sebze ve meyve yetiştiriciliğinde kaydettikleri ilerlemeden bahsetti. Ahududu ve böğürtlen üretimini de bu kapsamda destekleyeceklerini vurguladı.
Üreticilerden Pozitif Geri Dönüş
Hasadın başlamasıyla birlikte ürünlere olan talep iyi durumda. Üreticilerden Erdoğan Sarı, 1 kilogram ahududu ve böğürtleni 500 liradan sattığını, bir dönüm alana bahçe oluşturduğunu belirtti. Sarı, iyi bir bakım ile 1.5 ton ürün alınabileceğini vurgulayarak, organik üretim yaptığını ve yaklaşık 1 ton ürün beklediğini ifade etti.
Giresun'un Dereli ilçesinde üreticilere ek gelir kaynağı olması için oluşturulan ahududu ve böğürtlen bahçelerinde hasada başlandı.