
Giresun'da İklim Değişikliğine Uyum Eğitimi Başlıyor
Giresun'da, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yürütülen Türkiye'de İklim Değişikliğine Uyum Eyleminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında "İklim Değişikliğine Uyum ve Sektörel Farkındalık Eğitimi" düzenlendi.
Programda İklim Değişikliğinin Etkileri Anlatıldı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Murat Cavunt, programda yaptığı konuşmada, Giresun'da iklim değişikliğinin neden olduğu ani yağışların sel ve heyelanlara yol açtığını belirtti. Bu tür olayların, Türkiye'nin diğer bölgelerine kıyasla Giresun'da daha sık yaşandığını vurgulayarak, iklim değişikliği konularının önemine dikkat çekti.
Eğitimlerin Amacı ve İçeriği
UNDP Türkiye Proje Yöneticisi Gizem Bal, Giresun'da 20. eğitimi düzenlediklerini ifade etti. İklim değişikliğiyle ilgili paydaşlar arasında koordinasyon geliştirmenin amaçlandığını belirten Bal, "Bu küresel soruna hem yerelde hem ulusalda nasıl çözüm geliştirebiliriz?" şeklinde konuştu.
Programın ilk gününde genel sunumların yapılacağı, ikinci günde ise sektörel grup çalışmalarının gerçekleştirileceği ifade edildi.
Yerel Risklerin Yönetimi
Bal, Giresun'un çok yağış alan, sel, kıyı erozyonu ve fırtına riski taşıyan bir bölge olduğunu aktararak, iklim riskleri ve uyum stratejileri üzerinde duracaklarını açıkladı.
Projenin Yürütülmesi
Bakanlıkta görevli İklim Değişikliği Uzmanı Dr. Ömer Öztürk de katılımcılara eğitimlerle ilgili bilgi verdi. Yararlanıcı kuruluş Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yürütücü kuruluşu UNDP olan bu proje, Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir. Eğitim programı, yarın sona erecek.
Giresun'da Birleşmiş Milletler Kalkınma Programınca (UNDP) yürütülen Türkiye'de İklim Değişikliğine Uyum Eyleminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında "İklim Değişikliğine Uyum ve Sektörel Farkındalık Eğitimi" düzenlendi.
Giresun'da Birleşmiş Milletler Kalkınma Programınca (UNDP) yürütülen Türkiye'de İklim Değişikliğine Uyum Eyleminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında "İklim Değişikliğine Uyum ve Sektörel Farkındalık Eğitimi" düzenlendi.