
Giresun'da Kadın Girişimci Başarı Hikayesi
Giresun'da Aysun Gündoğdu, 4 yıl önce kurduğu fındık işleme tesisi ile hem ekonomiye katkıda bulunuyor hem de kadın girişimciliğine örnek teşkil ediyor.
KOSGEB Desteği ile Başlanan Yolculuk
Buluçak Halk Eğitimi Merkezinde seramik alanında usta öğretici olarak çalışan Gündoğdu, 5 yıl önce işinden ayrılarak ticaret alanına adım attı. KOSGEB'in genç girişimcilere sunduğu destek programına başvurarak çeşitli eğitimler aldı.
Fındık Ürünleri İmalatı
Gündoğdu, yaklaşık 4 yıl önce KOSGEB tarafından sağlanan ekipman desteğiyle Bulancak ilçesindeki 60 metrekarelik alanı bir fındık işleme tesisine dönüştürdü. Burada, fındık kırma ve paketleme işlemlerinin yanı sıra fındık ezmesi, çikolata ve krokan gibi katma değeri yüksek ürünler de üretiyor.
Girişimci Olmanın Avantajları
Aysun Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, usta öğreticiliğin yanı sıra evinde sipariş üzerine tarhana ve makarna gibi yiyecekler de hazırladığını ifade etti. "Çok mutluyum ve memnunum. Kendi işimi, sevdiğim bir işi yapıyorum," diyen Gündoğdu, fındığın Giresun'daki üretimi ile sıfırdan başlayarak birçok ürün elde etmekte olduğunu vurguladı.
Hedefler ve İstihdam
Gündoğdu, şu anda iş yerinde 1 kadına istihdam sağladığını belirtirken, ilerleyen dönemlerde daha fazla kadın istihdam etmeyi ve yurtdışına açılmayı hedeflediğini dile getirdi. "Fındık ve mamulleri ihraç etmeyi amaçlıyorum," ifadelerini kullandı.
Giresun'da girişimci Aysun Gündoğdu, KOSGEB'in Genç Girişimci Desteği sayesinde kurduğu tesiste fındıktan çeşitli ürünler imal ediyor.
Giresun'da girişimci Aysun Gündoğdu, KOSGEB'in Genç Girişimci Desteği sayesinde kurduğu tesiste fındıktan çeşitli ürünler imal ediyor.