Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Google'ı Dize Getirdi, 1 Milyon Dolar Tazminat Alacak!

Teknoloji şirketi Google'a 'cinsel ayrımcılık' suçlamasıyla dava açan Türk yönetici Ülkü Rowe, davayı kazanarak 1.1 milyon dolar tazminat almaya hak kazandı. Rowe, adaletsizliklere karşı durduğunu ve kadınların iş yerlerinde erkeklerle eşit haklara sahip olması gerektiğine inandığını belirtti.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 05:15
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Google'ı Dize Getirdi, 1 Milyon Dolar Tazminat Alacak!

Google'da Yaklaşık 7 Yıldır Çalışan Türk Yönetici Ülkü Rowe, 'Cinsiyet Ayrımcılığı' İddiasıyla Çalıştığı Şirkete Dava Açtı

Teknoloji şirketi Google'a 'cinsel ayrımcılık' suçlamasıyla dava açan Ülkü Rowe'u mahkeme haklı buldu. Davayı kazanan Rowe, Google'dan 1.1 milyon dolar tazminat alacak.

Ülkü Rowe: Atatürk İlkeleriyle Büyümüş Bir Türk Kadınıyım

Rowe, iddiasına göre şirketin kendisini başkan yardımcılığı pozisyonuna terfi ettirmedi ve bu terfinin başvuruda bulunmamış ya da niteliklere sahip olmayan bir erkeğe verildi. Davada jüri Google'ı suçlu buldu ve Rowe'a 1.1 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

Kadınların İş Yerlerinde Erkeklerle Eşit Haklara Sahip Olduğuna İnanıyorum

Rowe, kendisini dava açmaya götüren nedenleri, "Yaşadığım adaletsizlik ve eşitsizlikler aslında bana özel de bir durum değildi. Teknoloji sektöründe ve diğer sektörlerde her seviyede ve konumdaki kadınlar ne yazık ki her gün benzer haksızlıklara, zorluklara göğüs geriyor. Eğer benim seviyemdeki biri de bunlara 'dur' demiyorsa kim diyecek diye düşündüm" diye açıkladı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün İlkeleriyle Büyümüş Bir Türk Kadınıyım

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümüne ilişkin Rowe, "Türkiye'de Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleriyle büyümüş bir Türk kadınıyım. Annem ile babam benim ismimi Ülkü koyarken, Atatürk'ün manevi kızından esinlenmişler. Belki bu davada bu kadar dik durabilmemin bir sebebi de Atatürk gibi bir liderin ülkesinden çıkmış olabilmem. Cumhuriyet'in 100. yılında bunu yaşamış olmak benim için ayrı bir gurur" dedi.