Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gram Altının Geleceği Hakkında Uyarılar

Son dönemin başarılı ekonomistlerinden Barış Soydan, gram altının geleceği hakkında uyarılarda bulundu. FED'in alacağı faiz kararlarının altın üzerinde büyük etkisi olacağını belirten Soydan, mevcut rakamların bir süre daha bu şekilde devam etme riskinin olduğunu söyledi. Altın fiyatlarında yaşanan düşüşe rağmen gram altının değer kazandığını belirten Soydan, altının ne zaman yükseleceği konusunda ise belirsizlik olduğunu ifade etti.

Yayın Tarihi: 12.10.2023 15:12
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Gram Altının Geleceği Hakkında Uyarılar

Gram Altının Geleceği Hakkında Uyarılar

Gramı altını olana ilk kez bu uyarı geldi: Herkes 2000 bin lira beklerken... Son dönemin başarılı ekonomistleri arasında yer alan Barış Soydan, bu kez Türkiye'de en çok yatırım yapılan araçlardan birisi olan gram altın için konuştu. Gram altının geleceği hakkında değerlendirmelerde bulunan Barış Soydan, yaptığı açıklamada, FED'in alacağı faiz kararlarının altın üzerinde büyük etkisi olacağına dikkat çekerek, rakamların bir süre daha bu şekilde devam etme riskinin olduğunu belirtti. Son dönemin önde gelen ekonomistlerinden Barış Soydan, gram altın hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Gram altın, Türkiye'de en popüler yatırım araçlarından biri olarak dikkat çekiyor. Soydan'ın yaptığı açıklamada, FED'in alacağı faiz kararlarının altın fiyatlarını büyük ölçüde etkileyebileceğine vurgu yaptı ve bu kararların altın için belirleyici olacağını ifade etti. Ayrıca, mevcut rakamların bir süre daha bu şekilde seyredebileceği uyarısında bulunarak, yatırımcıları gelecekteki gelişmeleri yakından izlemeye çağırdı.

EVİ OLANIN BAŞI DERTTE: YÜZDE 50'DEN FAZLA ZAM GELECEĞİ AÇIKLANDI

Söz konusu gelişmelerin etkisiyle, altın Şubat ayından bu yana en büyük haftalık kaybına doğru ilerliyor. Altın fiyatlarındaki düşüş devam ederken, ons altının fiyatı önceki dört işlem gününde analistlerin önemli bir teknik seviye olarak belirlediği 1870 dolar seviyesinin altına geriledi ve Cuma günü nispeten istikrarlı bir seyir izledi.

GRAM ALTIN KAÇ LİRA

Yaşanan gelişmeler sonucunda altının gram fiyatı bin 651 lira seviyesinde işlem görüyor. Altının ons fiyatındaki düşüşe rağmen dolar kurundaki yükselişe paralel olarak değer kazanan altının gram fiyatı ise günü yüzde 0,4'lük bir artışla 1643 TL seviyesinden tamamlamıştı.

ALTIN YENİDEN YÜKSELECEK Mİ?

"Altındaki düşüş olağanüstü. Neden düştü?" diyerek altın fiyatlarında yaşanan değer kaybına ilişkin değerlendirmede bulunan ekonomist Barış Soydan, şunları söyledi:

  • - FED'in uzun süre yüksek faiz mesajı.
  • - ABD tahvil faizindeki artış, doların yükselişi.

"Altın ne zaman yükselir?" sorusuna da yanıt veren Barış Soydan, "FED, faiz indirimi sinyali verdiğinde. İşler iyi giderse 2024'te. Ama petrolün etkisiyle enflasyon yükselirse kim bilir ne zaman..." ifadelerine kullandı.