Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hakkari'de Ekonomik İşbirliği İçin Yeni Bir Adım: 'Birlikte Çalışalım' Programı

Hakkari'de yapılan programda iş dünyası temsilcileri, birlikte çalışmanın önemini vurguladı.

Yayın Tarihi: 02.05.2025 16:35
Güncelleme Tarihi: 02.05.2025 16:35

Hakkari'de Ekonomik İşbirliği İçin Yeni Bir Adım: 'Birlikte Çalışalım' Programı

Hakkari'de Ekonomik İşbirliği Programı

Hakkari'de Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından organizesi gerçekleştirilen "Birlikte çalışalım, birlikte üretelim, birlikte büyüyelim" programı, kentteki iş insanları ve yöneticilerin bir araya gelmesi için önemli bir platform oluşturdu.

Birlikten Güç Doğar

Programda bir konuşma yapan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, birlik olmanın önemine dikkat çekerek, "Yatırım da yapacak insanlar için müteşebbis gerekiyor. Müteşebbisler için de en önemli ortam güvenlik ve istikrar," dedi.

Hakkari'nin işsizlik oranının yüksek olduğunu kaydeden Çelik, kentin sanayi üretim potansiyelinin oldukça az olduğunu belirtti. Çelik, "Bu durumu aşmak için hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Hakkari'nin geleceği için ele ele vermek hayati önemdedir," ifadelerini kullandı.

Huzurun Getirdiği Fırsatlar

MÜSİAD İl Başkanı Adnan Öveç ise, Hakkari'nin coğrafi zorluklarına rağmen büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Yıllar boyunca terörün gölgesinde kalan bu toprakların artık huzurla anıldığını belirten Öveç, "Hakkari sadece tarımsal faaliyetlerle tanımlanamaz, aynı zamanda ticaretin ve üretimin merkezi olabilir," dedi.

Bölgedeki iş insanlarına yatırımlarını artırma çağrısında bulunan Öveç, "Terörsüz bir Türkiye için birlikte hareket etmeliyiz," şeklinde konuştu. Toplantıya, ilçe ve belde belediye başkanları, iş insanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

 Hakkari'de Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) şubesince "Birlikte çalışalım...

Hakkari'de Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) şubesince "Birlikte çalışalım, birlikte üretelim, birlikte büyüyelim" programı düzenlendi.

 Hakkari'de Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) şubesince "Birlikte çalışalım...

Hakkari'de Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) şubesince "Birlikte çalışalım, birlikte üretelim, birlikte büyüyelim" programı düzenlendi.