
Geçtiğimiz Gün Hakkari'de Önemli Bir Yarışma Gerçekleşti
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması bölge finali, Hakkari'de gerçekleştirildi. Yarışmaya Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Muş, Siirt, Tunceli, Van, Şırnak ve Hakkari'den toplam 12 öğrenci katıldı.
Bölge Finalinde Dereceler Belirlendi
Yarışmanın sonunda, Van'dan İsmail Mantaş birinci, Diyarbakır'dan Baran Güneş ikinci ve Şırnak'tan Zaynal Okka üçüncü olarak ödüllendirildi. Birincilik elde eden İsmail Mantaş, Ulu Cami'de hutbe okuma fırsatı bulacak.
Öğrencilerin Başarıları Kutlandı
Yarışmada dereceye giren öğrencileri tebrik eden Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, bu etkinliğin kaybedeni olmadığını vurguladı. Yılmaz, finalin Hakkari'de yapılmasının kendileri için büyük bir heyecan kaynağı olduğunu belirtti. "Buraya kadar gelmeleri, onların zaten birer şampiyon olduklarını gösteriyor" diye konuştu.
Eğitimcilerin Destek Mesajı
Yılmaz, öğrencilerin İmam Hatip etiketinin topluma liderlik etme ve insanların manevi dünyalarını zenginleştirme görevi taşıdığını ifade etti ve ekledi: "Amacımız sizlere hem dünyamızı imar edecek akademik eğitim vermek hem de ahiret hayatınızı kazanmanıza yardımcı olacak bilgilerle yetiştirmektir." Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Mesleki Yarışmalar Temsilcisi Erol Solak da öğrencilere başarılar diledi.
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce, liseler arası Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması Bölge Finali Hakkari'de yapıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce, liseler arası Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması Bölge Finali Hakkari'de yapıldı.